O discuţie dintre doi sibieni în seara de dinaintea alegerilor arată faţa lui Klaus Iohannis

Autor: Razvan Muresan Postat la 17 noiembrie 2014 97292 afişări

O discuţie dintre doi sibieni în seara de dinaintea alegerilor arată faţa lui Klaus Iohannis

În sâmbăta de dinaintea votului, am ieşit într-o cafenea cochetă din Piaţa Mică a oraşului Sibiu. Dialogul se petrece la masa de lângă mine, doi sibieni vorbind despre alegerile din ziua următoare. Sibieni după accent, cam la 30-35 de ani, cuplu. Nu vorbeau tare, dar suficient cât să se audă la masa alăturată:

Ea: Dar noi cu cine votăm mâine?

El: Votăm cu Iohannis. Cum cu cine votăm?

Ea: Păi şi cu cine rămânem aicia în Sibiu dacă se duce la Bucureşti? 

El: O să candideze Cindrea (Ioan Cindrea, preşedintele PSD Sibiu şi şeful CJ Sibiu - n.red).

Ea: Cine îi votează pe beţivii ăia? Io nu prea aş vota cu Iohannis că apoi rămânem în Sibiu cu ăia.

El: Lasă că poate candidează şi viceprimăriţa (Fodor Astrid Cora, viceprimar din partea FDGR - n.red). O să iasă din primul tur dacă pune Forumul un candidat propriu în locul lui Iohannis.

Ea: Nu ştiu dacă îl aleg. Tu votează cum vrei. O să vezi cu ce fel de oameni o să rămânem la primărie.

Klaus Iohannis, profesor de fizică, a devenit primar la Sibiu acum 14 ani, deşi nimeni nu-i dădea şanse. A câştigat toate alegerile la care a candidat - localele şi prezidenţialele de duminică, după o prezenţă covârşitoare la vot- dar nu a reuşit să ajungă premier în 2009 şi nici vicepremier în 2014, potrivit Mediafax. Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu, şi este căsătorit cu Carmen Iohannis, neavând copii. Iohannis s-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali. La alegerile din 2000, el a ajuns în al doilea tur de scrutin cu social-democratul Ioan Cindrea, pe care l-a învins cu 69,18% din voturi, deşi în Sibiu mai locuiau doar câteva mii de saşi. Sibienii l-au votat masiv pentru că îşi doreau o schimbare în administraţia locală.


În ce oraş din România aţi mai auzit astfel de discuţii între cetăţeni? În ce oraş din România există cetăţeni care să refuze să îşi voteze primarul la alegerile pentru funcţia de preşedinte pentru a nu-l schimba din funcţie? Vă aştept comentariile mai jos.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
klaus iohannis,
alegeri,
sibiu,
candidati
/opinii/o-discutie-dintre-doi-sibieni-in-seara-de-dinaintea-alegerilor-arata-fata-lui-klaus-iohannis-13580240
13580240
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.