Irlandezii and Friends

Postat la 18 septembrie 2007 1 afişăre

Agentia romaneasca Friends Advertising a semnat un parteneriat de patru ani cu firma irlandeza International Marketing & Sales Group (IMSG), la sfarsitul caruia agentia va fi cumparata in totalitate.

Agentia romaneasca Friends Advertising a semnat un parteneriat de patru ani cu firma irlandeza International Marketing & Sales Group (IMSG), la sfarsitul caruia agentia va fi cumparata in totalitate.


Preluarea va fi realizata in doua etape, IMSG urmand sa plateasca, intr-o prima etapa, circa 2,54 mil. euro pentru 70% din actiunile Friends Advertising. Restul de 30% din actiunile agentiei romanesti urmeaza sa fie cumparate de IMSG in 2011, dupa ce pretul acestora va fi stabilit in urma unui audit independent.


In urma afilierii, agentia isi va consolida departamentul de strategie si va intra in randul jucatorilor de pe piata de branding autohtona. De asemenea, cele doua companii isi propun sa extinda expertiza grupului in directii precum online, retail, merchandising, BTL, research etc. Parteneriatul va aduce beneficii agentiei locale, prin experienta companiei IMSG in pietele emergente, precum Rusia si India, spune Sorin Tranca, managing partner la Friends Advertising. "IMSG aduce un know-how extins in zona de retail si field marketing, acolo unde putine agentii de comunicare au cunostinte solide in Romania. In plus, cu agentia din Turcia a grupului gasim cele mai multe afinitati in dezvoltarea unei colaborari pe branding, PR si strategie", a mai spus Tranca.


IMSG, listata la Bursa din Londra, a inceput sa prospecteze piata de publicitate din Romania in luna martie anul trecut. IMSG planuieste sa isi mareasca portofoliul de achizitii in Romania pana la sfarsitul anului 2007. "Suntem in discutii cu alte 4-5 agentii romanesti si speram ca pana la sfarsitul anului sa finalizam negocierile", a declarat Lau Geckler, deputy managing director IMSG International. Discutiile cu cei de la Friends au durat aproximativ opt luni.


Agentia romaneasca de publicitate full-service Friends Advertising a fost infiintata in urma cu patru ani. Printre clientii sai se numara Canon CCE, Unilever CCE, Siemens Romania si Libra Bank. IMSG ofera servicii de vanzari si marketing pe piete in dezvoltare si are in prezent birouri in 20 de orase, in tari ca Rusia, Turcia, Ungaria, Ucraina si India. Friends Advertising a fost asistata in procesul de negociere de casa de avocatura Iordache & Iordache, iar IMSG de catre Bevan Brittan LLP.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Irlandezii and Friends
/media-marketing/irlandezii-and-friends-1010424
1010424
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.