Citeşte în noul număr Business Magazin din 9 martie 2015

Autor: Razvan Muresan Postat la 06 martie 2015 718 afişări

"Antreprenorul care conduce compania vândută americanilor este unul dintre cei mai mari angajatori din România" este materialul de copertă pe care revista Business Magazin vi-l propune din 9 martie 2015.

COVER STORY:  Antreprenorul care conduce compania vândută americanilor este unul dintre cei mai mari angajatori din România

Dacă e să căutăm rapid termenul care îl definEşte pe Vladimir Sterescu, îi putem spune liniştiţi „angajatorul“. Antreprenorul care în urmă cu nouă ani îşi vindea call-centerul EasyCall americanilor de la CGS, la rândul ei o companie antreprenorială, a devenit unul dintre marii angajatori locali; mai mult, se adresează cu precădere Generaţiei Y, care se con-fruntă cu o rată îngrijorătoare a şomajului. Prezent la evenimentul „Meet the CEO“, Sterescu a pledat pentru industria de outsourcing, care oferă slujbe pentru cir-ca 60.000 de oameni, a vorbit despre experiEnţa sa personală, de antreprenor şi de şef al unei companii importante de servicii, DAR Şi despre 
ieşirea României din zona de low cost.


ECONOMIE: Deficitul de cont curent ajunge la un minim record al 
ultimilor 25 de ani

România a strâns cureaua în anii de criză, deficitul de cont curent - care reflectă relaţia cu exteriorul - ajustându-se puternic. Am trecut de la deficite de cont curent de peste 10% din PIB în perioada de boom la sub 1% din PIB în 2014. Aspectul pozitiv legat de ajustarea deficitului extern este dat de finanţarea mai uşoară, reflectând diminuarea dependenţei de fluxurile externe de capital.


STRATEGIE: A întors spatele multinaţionalelor şi a ajuns la cele mai mari profituri din istoria firmei

Fraţii Blidăruş au înfiinţat în 2006 Softelligence, o firmă de dezvoltare de soft, însă după câţiva ani de activitate au devenit intermediari pentru companii internaţionale, ca Oracle, Microsoft sau SAP. Ceea ce a fost şi bine, şi rău. Aşa că la începutul lui 2013 au întors spatele giganţilor din IT renunţând să fie intermediari şi au ales să le vândă clienţilor produsele dezvoltate intern. Miza s-a dovedit câştigătoare, de vreme ce marjele de profit au crescut de câteva ori în numai un an.


IMOBILIARE: Noua eră AFI. Israelienii anunţă intrarea companiei pe segmentul rezidenţial

David Hay conduce de patru ani operaţiunile din Rom`nia ale grupului israelian AFI Europe. Acum pregăteşte simultan livrarea ultimelor două clădiri ale AFI Park, debutul unui nou proiect de birouri, creşterea suprafeţei centrului comercial din Cotroceni, dar şi INTRAREA companiei pe segmentul rezidenţial.


ANTREPRENORIAT: Lecţii de finanţare de la nea Caisă

Doi tineri antreprenori debutanţi au devenit consultanţi pro bono pentru cei care se gândesc să pornească o afacere cu bani nerambursabili oferiţi de către stat, dar nu ştiu cum şi dacă să se apuce. Ei au deschis un magazin de bricolaj online în septembrie cu 3.000 de euro din economii şi 17.000 de la Guvern şi CEC şi vor să îi înveţe şi pe alţii cum să nu mai fie angajaţi.


Începând din 17 septembrie 2012, revista Business Magazin se distribuie în exclusivitate în reţelele Inmedio şi Relay sau pe bază de abonament.

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/citeste-in-noul-numar-business-magazin-din-9-martie-2015-13942580
13942580
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.