Cele mai vizionate filme 3D in cinematografele romanesti (GALERIE FOTO)

Postat la 15 iulie 2011 167 afişări

Faceti repede o lista cu ultimele cinci filme pe care le-ati vazut la cinematograf. Cate dintre ele au fost 3D?

Capitanul Jack Sparrow si capitanul Barbossa pornesc in cautarea Fantanii Tineretii, sperand sa obtina tineretea vesnica. Cu cat se vor apropia mai mult de tinta, cei doi vor descoperi ca nu sunt singurii porniti in cautarea ei. Un alt pirat, Blackbeard, renumit pentru cruzimea sa, dar si pentru armele sale net superioare, vrea sa ajunga inaintea lor la Fantana. Pe langa lupta impotriva lui Blackbeard, Jack Sparrow va mai avea parte de o surpriza: Angelica, o iubita din tinerete, va aparea din nou in viata capitanului. Acesta nu este convins daca intre ei se reaprinde scanteia dragostei din trecut sau frumoasa doar se foloseste de el pentru a ajunge si ea la Fantana. In momentul in care este obligat sa urce la bordul corabiei Revenge, condusa de Blackbeard, Sparrow nu stie de ce sa se teama mai mult: de piratul necrutator sau de Angelica, femeia din trecutul sau.

Povestea filmului "Piratii din Caraibe: Pe ape si mai tulburi" a devenit in 2011 cel mai vizionat film 3D, potrivit datelor cinematografelor din Romania. Cea de-a patra parte a povestii piratilor este urmata de filmele "Tangled" si "Thor". "Anul 2010 a stat cu certitudine sub semnul filmelor 3D, dar nu in dauna filmelor clasice, ci in plus fata de rezultatele bune inregistrate de acestea", spune Ela Siromascenko, junior marketing in cadrul retelei de cinematografe Cinema City, precizand ca atunci cand un film ruleaza in varianta 3D si 2D simultan, preferinta se indrepta spre 3D. In afara acestor caracteristici, ceea ce conteaza este calitatea filmului si a prestatiei actoricesti. Formatul 3D nu este potrivit pentru toate tipurile de filme, ci doar pentru o anumita viziune regizorala, de aceea ambele formate, si cel bi-, si cel tridimensional, vor continua sa coexiste si sa se bucure de aprecierea publicului.

Pe de alta parte, Raluca Moroianu, director de marketing in cadrul MediaPro Entertainment, este de parere ca exista un interes ridicat pentru filmele 3D, in special atunci cand este vorba de un film bogat in efecte speciale. "Nu exista o constanta in ceea ce priveste gradul de ocupare a unei sali in care ruleaza un film 3D. Acesta variaza, in special, in functie de film, apoi de publicul tinta, ziua saptamanii sau ora la care ruleaza.

Vorbim, asadar, de o multitudine de factori care influenteaza numarul spectatorilor care aleg un anumit film", adauga aceasta. In acest moment, pretul mediu al unui bilet in cinematografele din mall este in jur de 16,7 lei, la nivelul intregii tari. In plus, mai mult de jumatate din spectatorii care merg la film isi cumpara produse de la candy-bar, conform operatorilor de cinematografe. Vanzarile de bilete la film au fost afectate destul de putin de recesiune, iar explicatia vine din faptul ca mersul la film a ramas pe timp de criza un mod relativ accesibil de petrecere a timpului liber. In plus, in aceasta perioada s-au deschis si noi cinematografe, ceea ce a condus la o segmentare a pietei din Romania. Cu toate acestea, numarul spectatorilor la nivel de piata a ramas aproape acelasi.

De asemenea, se observa o migrare a cinefililor catre diversele oferte de pret si de marketing lansate de cinematografe, precum si o crestere a numarului de spectatori in zilele cu preturi mai mici ale biletelor la film. "Preturile biletelor la film variaza in functie de formatul filmului, dar si in functie de ziua si ora cand ruleaza acesta sau daca este prezentat in avanpremiera", explica Moroianu. Astfel, la Hollywood Multiplex, cel mai mic pret al unui bilet la un film 3D este de 23.9 lei, cel mai mare fiind de 34.9 lei, iar la un film 2D, daca este digital, cel mai ieftin bilet costa 18.4 lei, iar cel mai scump, 28.9 lei. In primul semestru, la Hollywood Multiplex Bucuresti Mall s-au vandut 111.539 de bilete la filme in format 3D (28% din totalul biletelor vandute in primele sase luni) si 292.155 la filme 2D (72% din totalul biletelor vandute in primele sase luni). Pe de alta parte, la CinemaPRO s-au vandut 10.303 bilete la filme 3D (21% din totalul biletelor vandute in primele sase luni) si 38.145 la cele 2D (79% din totalul biletelor vandute in primele sase luni). "Lucrurile au mers bine si in cadrul Cinema City", spune Ela Siromascenko, reprezentant al Cinema City.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/media-marketing/cele-mai-vizionate-filme-3d-in-cinematografele-romanesti-galerie-foto-8465203
8465203
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.