Violeta Ciurel este unul dintre primii executivi din industria locală a asigurărilor

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 08 decembrie 2012 91 afişări

„Chiar dacă suntem condiţionaţi şi de piaţă, strategia noastră de dezvoltare rapidă vizează creşterea cotei de piaţă astfel încât până în 2015 să fim în topul jucătorilor locali în piaţa asigurărilor de viaţă din punct de vedere al achiziţiei de noi clienţi", declară Violeta Ciurel, unul dintre primii executivi din industria locală a asigurărilor.

Ea a lucrat la ING Group din 1997 până în 2010, unde a deţinut diferite poziţii, atât în filiala din România, cât şi la sediul central al companiei din Amsterdam. A început ca director de marketing şi training pentru vânzări, ulterior devenind CEO al companiei şi director executiv retail distribution şi asigurări al ING România timp de peste patru ani. În 2004 s-a mutat la Amsterdam, unde a fost numită director general al departamentului Global Retirement Services, ulterior devenind director general al European and International Affairs şi din 2008 CEO Regional Greenfields and Business Development - Insurance Central Europe în cadrul ING Group. Din septembrie 2010 s-a alăturat grupului AXA în rolul de preşedinte şi CEO al AXA Life Insurance România. Este profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi doctor în economie.

Despre piaţă Violeta Ciurel spune că în ultima perioadă condiţiile de dezvoltare au fost dificile. Reducerile de costuri din companii, care au dus la creşterea şomajului, cât şi starea de incertitudine şi lipsa de încredere în viitor a românilor, inclusiv din cauza situaţiei politice curente, au făcut ca atât companiile, cât şi persoanele fizice, să fie mai reticente în ceea ce priveşte cumpărarea de asigurări de viaţă. Cu toate acestea, "eforturile noastre de dezvoltare a operaţiunilor au fost răsplătite printr-o creştere de 39% a primelor brute totale subscrise pentru întreg portofoliul, înregistrată în prima parte a anului 2012, ceea ce a însemnat continuarea trendului crescător al businessului înregistrat în cursul anului 2011". Violeta Ciurel adaugă că firma pe care o conduce plănuieşte să se extindă în continuare, "chiar dacă poate nu în acelaşi ritm alert cu cel planificat iniţial". Investiţiile estimate numai în acest an se ridică la aproximativ 61 milioane de lei.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/violeta-ciurel-este-unul-dintre-primii-executivi-din-industria-locala-a-asigurarilor-10377006
10377006
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.