Violeta Ciurel

Autor: Razvan Muresan Postat la 18 decembrie 2013 734 afişări

Violeta Ciurel

Violeta Ciurel

Violeta Ciurel estet unul dintre cei mai puternici executiv din industria noastră de asigurări cu o experienţă îndelungată şi diversă. Violeta Ciurel a lucrat 13 ani în zona teoretică a economiei, ca profesoară la ASE, la catedra de Relaţii Economice Internaţionale, apoi 14 ani în ING Group, din care şase ani petrecuţi în străinătate pe poziţii de top în cadrul grupului, şi peste doi ani la conducerea operaţiunilor din România ale grupului francez AXA.

Violeta Ciurel a lucrat la ING Group (iniţial Nederlanden) din 1997 până în 2010. Violeta Ciurel a început ca director de marketing şi training pentru vânzări, ulterior devenind CEO al companiei şi director executiv Retail Distribution şi Asigurări ING România timp de peste patru ani.

Violeta Ciurel s-a mutat în 2004 la Amsterdam, în Olanda, unde a avut două funcţii executive la nivel global în structura ING - coordonarea serviciilor de pensii ale grupului, respectiv coordonarea afacerilor europene şi internaţionale, şi una la nivel regional - dezvoltare a afacerilor şi greenfield pentru Europa Centrală şi de Est.

Când grupul olandez a decis să renunţe la  afacerile din două ţări, alternativele din ING n-au tentat-o, astfel încât Violeta Ciurel s-a hotărât să se întoarcă acasă, ceea ce oricum avea de gând să facă la un moment dat, mai ales că plecase împreună cu familia. „Şi am avut cinci oferte în două zile", spune Violeta Ciurel. Discuţia cu AXA a avut loc după ce a venit la Bucureşti la sfârşitul lui iulie 2010, iar funcţia de director general al AXA Life Insurance România a preluat-o în septembrie, „când nici măcar nu reuşisem să-mi despachetez toate lucrurile". „În general, nu mi-a plăcut să mă opresc la a face un singur lucru, pentru că îmi place diversitatea în tot ceea ce fac. De exemplu, acum, chiar dacă sunt la AXA, predau în continuare la ASE, activitate pe care am reluat-o la întoarcerea în ţară."

Grupul francez AXA a confirmat la începutul lunii decembrie din 2013, printr-un scurt anunţ, finalizarea negocierilor cu Astra pentru vânzarea filialei locale către asigurătorul român. Tranzacţia marchează ieşirea francezilor de pe piaţa locală după mai puţin de trei ani de activitate. AXA avea în portofoliu circa 38.000 de contracte de asigurare, majoritatea poliţe de viaţă tradiţionale, la sfârşitul lunii septembrie şi a subscris prime de circa 23 milioane de lei (5 mil. euro) în primele nouă luni ale anului. Tranzacţia presupune şi vânzarea a circa 50-60 de imobile în care funcţionau agenţiile teritoriale ale AXA Asigurări. Cele două părţi nu au dorit să facă publice detaliile tranzacţiei, cum ar fi preţul plătit de Astra. Sub conducerea Violetei Ciurel, francezii au investit de la intrarea pe piaţă circa 40 mil. euro în dezvoltarea reţelei de distribuţie şi promovare, dar este greu de crezut că şi-au recuperat banii în urma acestei tranzacţii având în vedere dimesiunea redusă a businessului preluat.

După Violeta Ciurel, secretul succesului în afaceri pentru un manager este să fie ferm şi hotărât, să ştie foarte bine ce vrea să facă, să comunice obiectivele şi să determine echipa să se alinieze acestora.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
violeta ciurel,
ase,
axa asigurari
/lideri/violeta-ciurel-11788490
11788490
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.