Top 100 cei mai admiraţi CEO: Radu Georgescu, preşedinte Gecad Ventures

Autor: Georgiana Călin Postat la 11 martie 2017 608 afişări

Radu Georgescu este cunoscut pentru că a făcut afaceri cu Bill Gates într-o perioadă în care România nu prea făcea afaceri în general.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Radu Georgescu, preşedinte Gecad Ventures

Radu Georgescu este unul dintre cei mai renumiţi antreprenori români din domeniul IT; a construit de la zero companii importante precum RAV, Avangate, ePayment (astăzi PayU România) sau Axigen. În ultimii ani, prin intermediul Gecad, Radu Georgescu s-a remarcat tot mai mult în calitate de investitor în proiecte din domeniul tehnologiei printre care Vector Watch, Smart Bill, SymphoPay sau Gluru.

Achiziţia tehnologiei RAV Antivirus în 2003 de către Microsft a marcat primul exit internaţional pentru Radu Georgescu, iar în 2010, ePayment, cel mai mare procesator de plăţi online din România de la acea vreme, a fost achiziţionat de grupul media Naspers Ltd. Trei ani mai târziu, fondul de private equity Francisco Partners a cumpărat pachetul majoritar în Avangate, furnizor global de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică de software. Anii 2014 şi 2015 au adus următoarele exit-uri pentru Georgescu, prin vânzarea Axigen către un grup de antreprenori români şi achiziţia Coinzone de către Coinify, companie daneză ce administrează una dintre cele mai mari platforme de tranzacţionare pentru monede Bitcoin din Europa.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.