Top 100 cei mai admiraţi CEO: Francois Coste, director general Groupama Asigurări

Autor: Ioana Matei Postat la 29 aprilie 2017 295 afişări

François Coste se află la al 5-lea mandat de director general al Groupama Asigurări.

Top 100 cei mai admiraţi CEO: Francois Coste, director general Groupama Asigurări

Experienţa sa profesională include munca în companii precum Michelin (1982-1999) şi AXA (1999-2012). Anul acesta, a fost reales preşedinte al Camerei Franceze de Comerţ şi Industrie din România (CCIFER).

Am putea spune despre François Coste că este specializat în pieţele emergente, cea mai mare parte a parcursului său profesional desfăşurându-se nu numai în Europa, ci şi în Asia sau Africa. De-a lungul carierei a ocupat poziţii ca director financiar, director IT şi director regional de operaţiuni.

Groupama a înregistrat în 2016 prime brute subscrise de 932 mil. lei şi ocupă locul patru în topul asigurătorilor, potrivit celor mai recente informaţii publicate de ASF. Compania a intrat pe piaţă în 2007, prin achiziţia BT Asigurări, iar în primăvara lui 2008 a achiziţionat şi Asiban, în urma unei tranzacţii record de 350 de milioane de euro. Brandul este însă pe piaţă din 2009, anul în care cele două companii achiziţionate au fuzionat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.