TINERI MANAGERI DE TOP: Cum si-a ferit de criza compania Florin Scarlat, seful Bit Solutions

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 28 iunie 2011 308 afişări

Florin Scarlat a renuntat la o cariera in cercetare pentru a deveni antreprenor, punand in urma cu noua ani bazele firmei de externalizare si consultanta IT Bit Solutions.

In 2002, Florin Scarlat inca era cercetator stiintific la Institutul de Fizica Atomica, practic primul sau loc de munca dupa ce a absolvit Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si un master in fizica la aceeasi institutie de invatamant. A ales insa sa demisioneze si sa urmeze calea antreprenoriatului.

A pornit atunci, impreuna cel mai bun prieten, Andrei Morar, o afacere de externalizare de servicii IT si consultanta in domeniu care inregistreaza acum afaceri anuale de aproape un milion de euro.

"Pe atunci, piata era fragmentata, iar firmele concurente intelegeau prin servicii IT doar curatarea de praf a unui calculator o data pe luna", povesteste Scarlat cum a gasit ideea de a furniza servicii integrate si sa ofere un concept inca destul de putin intalnit in piata, consultanta in IT.

Acum, Bit Solutions ofera orice tip de serviciu, de la consultanta, proiectare, service si mentenanta pentru echipamente IT si pana la managementul resurselor, help desk, monitorizare sau vanzari. Numarul clientilor se ridica la aproximativ 50 cu contract pe o perioada mai lunga de timp, insa acestora li se adauga alte 75 de companii care contracteaza punctual anumite servicii furnizate de Bit Solutions.

"Compania a fost destul de ferita de criza", spune Scarlat, aducand drept argument cifra de afaceri si profitul in crestere anul trecut, pe fondul extinderii portofoliului de clienti. Practic, intr-un context economic dificil, tot mai multe companii au inteles ca pot reduce costuri si eficientiza operatiuni daca externalizeaza serviciile IT. Este adevarat, la inceputul anului 2010, majoritatea firmelor luasera deja masuri de reducere a cheltuielilor, insa Bit Solutions a mentinut valoarea contractelor existente, pe langa atragerea de clienti noi.

Pentru urmatoarea perioada, obiectivele lui Scarlat vizeaza extinderea portofoliului de clienti si dezvoltarea anumitor segmente de business, precum auditul sau consultanta strategica in IT.

Urmărește Business Magazin

/lideri/tineri-manageri-de-top-cum-si-a-ferit-de-criza-compania-florin-scarlat-seful-bit-solutions-8393525
8393525
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.