Raluca Ioana Munteanu: Respectul nu se câştigă altfel decât prin muncă. Lucrează mult în tăcere şi lasă rezultatele să se facă auzite

Postat la 27 august 2021 314 afişări

Raluca Ioana Munteanu: Respectul nu se câştigă altfel decât prin muncă. Lucrează mult în tăcere şi lasă rezultatele să se facă auzite

În carieră, cel mai greu îmi este... să am răbdare. Aria în care lucrez este mai mult o cursă de rezistenţă, inovaţie şi anduranţă, nicidecum una de sprint. 

Lucrul de care sunt cel mai mândră este...  experienţa de viaţă acumulată până acum. Cred că nu este definitorie doar munca pe care o faci, ci persoana care eşti.   

Din agenda mea zilnică, nu lipseşte... cafeaua şi clasica TO DO list. În rest, nicio zi nu seamănă cu cealaltă.

Lecţia pe care am învăţat-o în cariera mea de până acum este... faptul că respectul nu se câştigă altfel decât prin muncă. Lucrează mult în tăcere şi lasă rezultatele să se facă auzite.

Primul meu şef spunea... să lucrezi mereu cu aceeaşi tenacitate şi conştiinciozitate, chiar şi atunci când nimeni nu se uită.

Când eram copil, visam... să fiu independentă şi să călătoresc mult. Acum, am învăţat că nu e chiar rău să depinzi şi de alţii şi să apreciez valoarea momentelor în care stau într-un singur loc.

Liderul ideal este... cel care îi inspiră pe ceilalţi să viseze mai mult, să înveţe mai mult, să devină mai mult. Un lider puternic este cel care îi ridică pe cei de lângă el.

Calitatea principală pe care o caut la un coleg este... asumarea răspunderii, capacitatea de a înţelege că propriile acţiuni au un impact asupra întregii echipe şi orientarea spre a găsi mereu o soluţie.       

Sper ca viitorul să fie... mereu plin de ceva spre care să privesc înainte cu entuziasm.


Vârstă: 35 de ani

Funcţie: Business Development Manager

Companie: IULIUS

Portofoliu de investiţii: peste 1 mld. euro

Număr de angajaţi: peste 1.000

Investiţii în curs de realizare: 120 mil. euro (Palas Campus Iaşi, cea mai mare clădire office ca suprafaţă); 16 mil. euro (pentru cele două concepte de retail Family Market, în construcţie în judeţul Iaşi)


Experienţă: Are 15 ani de carieră, dintre care nouă ani în cadrul grupului IULIUS. A lucrat atât în România, cât şi în afara ţării, atât în companii multinaţionale, cât şi în agenţii locale. În ultimii şase ani, a trecut prin toate ariile businessului de real estate, de la marketing la leasing, de la comercial la finanţări. 


Domeniile pe care se concentrează în prezent: noile proiecte ale IULIUS, rolul său fiind cel de a se implica în toate etapele premergătoare demarării unui proiect, de la conceptul iniţial, strategia de dezvoltare, elaborarea mixului de chiriaşi, până la prezentări către finanţatori, parteneri instituţionali sau comunitatea locală.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.