Radu Popescu conduce activitatea de administrare a riscurilor din cadrul CEC Bank: Am început de jos ca să ajung aici

Autor: Dorin Oancea Postat la 30 august 2014 785 afişări

La 37 de ani, Radu Popescu are o experienţă de 14 ani în cadrul CEC Bank şi coordonează în prezent activitatea de administrare a riscurilor din cadrul băncii - raportări prudenţiale şi pentru management, elaborare strategii şi politici privind administrarea riscurilor.

Radu Popescu conduce activitatea de administrare a riscurilor din cadrul CEC Bank: Am început de jos ca să ajung aici

După absolvirea studiilor universitare s-a alăturat echipei CEC Bank, pornind de la activitatea de relaţii cu publicul, într-o unitate a băncii din judeţul Gorj, evoluţia ulterioară culminând cu funcţia actuală, pe care o ocupă din luna aprilie 2012. “În domeniul admin-istrării riscurilor lucrez din anul 2004. Consider că stabilitatea în cadrul băncii şi munca începută "de jos" constituie atuuri care mi-au adus înţelegerea întregii activităţi bancare şi avantajul capacităţii de a obţine performanţă în activitatea desfăşurată în prezent.”

A participat la proiecte importante în cadrul CEC, cum ar fi implementarea prevederilor Acordului de Capital Basel II începând cu anul 2007, la implementarea standardelor IFRS începând cu anul 2012, iar în prezent participă la implementarea noului pachet legislativ european CRD IV/Basel III.

Coordonează o echipă formată din 21 de oameni “pe care mă bazez cel puţin la fel de mult cum mă bazez pe propriile mele forţe. Comunicarea transparentă, atât pe orizontală, cât şi pe verticală, atât descendent, cât şi ascendent în cadrul echipei, un climat propice dezvoltării profesionale, împletite cu perseverenţă, răbdare, inovare şi toleranţă la eşec sunt chei ale succesului profesional”.

Consideră că orice problemă poate fi depăşită dacă este abordată corect, chiar şi într-o perioadă când criza economică generează în continuare probleme la nivelul sistemului bancar, făcând din aria de management al riscurilor un domeniu vital al competitivităţii şi profitabilităţii oricărei bănci.

“Adevărata realizare a unui om constă, din punctul meu de vedere, în împletirea succesului profesional cu liniştea unui cămin şi cu valorile familiei.  Eu beneficiez, din fericire, de această linişte şi respect aceste valori. Soţia mea lucrează în învăţământul universitar şi suntem părinţii a doi băieţi minunaţi - Tudor, care are opt ani, şi Vlad, de un an şi jumătate.”


Radu Popescu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/radu-popescu-conduce-activitatea-de-administrare-a-riscurilor-din-cadrul-cec-bank-am-inceput-de-jos-ca-sa-ajung-aici-13161875
13161875
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.