Pastila de crestere

Postat la 05 noiembrie 2007 85 afişări

Cand nu ai o idee revolutionara si nici o suma uriasa de investit, trebuie sa alegi o alta reteta de business. Dragos Pop, manager general al ADM Farm, nu a fost primul om care s-a gandit la o afacere cu farmacii, si nici nu a pompat o multime de bani in medicamente, dar, chiar si asa, a reusit sa isi faca loc. A izbutit sa "fure" cinci procente din piata, sa creasca o companie de distributie de medicamente pana inspre 100 de milioane de euro si sa aspire la o rata din ce in ce mai mare a profitabilitatii.

Povestea businessului ADM Farm pare guvernata de crestere. Din zorii afacerii, cand firma avea o singura masina pentru distributie, o Dacie "papuc", Dragos Pop isi aminteste ca primul si singurul partener se arata de-a dreptul impresionat de cresterea companiei sale. Omul vedea prin tot orasul masini inscriptionate "foarte vizibil" cu sigla ADM Farm si credea ca Dragos Pop cumpara masini pe banda rulanta pentru compania sa aflata in plina expansiune. In realitate insa, partenerul vedea unica Dacie din "flota", ce umbla de dimineata pana seara prin tot orasul pentru a-si largi piata.

In 1998, cand a inceput acest business, totul depindea de cat de repede puteai sa castigi noi clienti si noi comenzi. Cu cat te dezvoltai mai repede, cu atat aveai mai multe sanse sa supravietuiesti si sa te impui pe o piata imatura, asa cum era atunci piata farmaceutica din Romania. De fapt, Pop admite chiar ca nu s-a extins la nivel national suficient de rapid.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Pastila,
de,
crestere
/lideri/pastila-de-crestere-4073965
4073965
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.