Omul din umbră care dezvoltă eMAG în afara României

Autor: Razvan Muresan Postat la 24 octombrie 2014 2026 afişări

La doar 30 de ani, Sorin Ionescu a devenit anul acesta unul dintre cei şase vicepreşedinţi ai eMAG. Tot el este omul care dezvoltă afacerile celui mai mare retailer online din România peste graniţă. Până acum a bifat Bulgaria şi Ungaria, însă va duce steagul eMAG în 2014 pe cel puţin o nouă piaţă.

Omul din umbră care dezvoltă eMAG în afara României

“Am făcut tot felul de jocuri şi aplicaţii pe care le vindeam încă de când eram copil. Nu pot spune că le-am monetizat foarte bine, pentru că nu ştiam ce e marketingul atunci, dar îmi doream să ofer ceva lumii.” După ce a lucrat câteva luni la o firmă de software, a ajuns la eMAG în 2007, “când nu era foarte cunoscut, era un magazin online de unde cumpărasem o singură dată şi de acolo ştiam de ei; site-ul nu era atât de prietenos ca acum, dar era printre cele de top din România". Spune că l-a atras eMAG şi nu giganţii IT înspre care se îndreptau colegii săi pentru că nu se vedea scriind linii de cod toată viaţa şi, eventual, conducând o echipă de oameni care programează.  

Sorin Ionescu a primit sarcina să construiască o echipă de software, ajunsă astăzi la 150 de oameni, care să facă mai eficient magazinul online, iar mai apoi a fost responsabil de informatizarea depozitului eMAG, locul de unde pleacă zilnic 6-7.000 de comenzi, dintre care 1.000 către Ungaria şi Bulgaria. În ce priveşţe noile extinderi, vicepreşedintele eMAG se uită în primul rând la potenţialul pieţei atacate - “în Turcia şi Ucraina pieţele sunt uriaşe" -, dar şi alte ţări vecine României sunt o prioritate pentru grup, iar 2014 va aduce cel puţin o nouă ţară în grupul format în prezent din trei ţări.


Sorin Ionescu face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sorin ionescu,
emag,
tineri manageri de top
/lideri/omul-din-umbra-care-dezvolta-emag-in-afara-romaniei-13452115
13452115
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.