Liviu Dobre, Agricover Credit IFN: O afacere proprie n-ar mai lăsa niciun pic de timp pentru familie pentru că m-aş implica mult prea mult

Autor: Ioana Mihai, Razvan Muresan Postat la 25 mai 2012 1130 afişări

Liviu Dobre este, la numai 35 de ani, director general al Agricover Credit IFN. El este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: De cât timp lucraţi în firmă şi cum aţi decis să acceptaţi o poziţie în cadrul companiei?

Liviu Dobre, Agricover Credit IFN: În urmă cu patru ani şi jumătate am primit un telefon de la directorul de resurse umane al Agricover, unul dintre cei mai importanţi actori ai agribusiness-ului local, care a înregistrat anul trecut venituri de peste 920 de milioane de lei, în creştere cu 48% faţă de 2010. Agricover dorea la acel moment să înfiinţeze o societate de creditare pentru fermieri. Proiectul m-a atras şi am decis să vin în grup pentru a construi ceea ce este azi Agricover Credit IFN, singurul finanţator specializat în agricultură din România. Anterior, am lucrat vreme de opt ani în cadrul grupului Renault România, fiind iniţial şef de proiect. Am pus la punct un plan de afaceri şi de acele momente se leagă şi cele mai mari emoţii din cariera mea - când aşteptam aprobarea proiectului - iar apoi m-am ocupat de punerea lui în practică. La maturitatea proiectului am fost director de operaţiuni.

BUSINESS Magazin: Ce rezultate a avut anul trecut societatea?

Liviu Dobre, Agricover Credit IFN: Agricover Credit IFN a înregistrat anul trecut o creştere a valorii creditelor acordate cu peste 54% faţă de 2010. Recent, societatea a încheiat recent un acord de împrumut cu IFC, membră a Băncii Mondiale, în valoare de 12,5 milioane de euro. Linia de finanţare este disponibilă fermierilor români, producători agricoli persoane juridice sau fizice autorizate, prin credite în euro, pe o durată de până la 36 de luni, cu un avans de 20% şi două rate anuale de rambursare. În plus, firma lucrează la lansarea unui nou produs, adresat fermierilor care cultivă suprafeţe de peste 100 ha, în prezent clienţii firmei fiind cei cu culturi de peste 100 ha. Estimările pentru anul în curs a creditelor pe care le va acorda societatea se referă la o valoare de 400 de milioane de lei, cu 33% mai mult decât în 2011.

BUSINESS Magazin: V-ar atrage la un moment dat o carieră de antreprenor?

Liviu Dobre, Agricover Credit IFN: Trebuie găsit un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, iar o afacere proprie n-ar mai lăsa niciun pic de timp pentru familie, pentru că m-aş implica mult prea mult.

Urmărește Business Magazin

/lideri/liviu-dobre-agricover-credit-ifn-o-afacere-proprie-n-ar-mai-lasa-niciun-pic-de-timp-pentru-familie-pentru-ca-m-as-implica-mult-prea-mult-9655458
9655458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.