Flavia Popa, BRD: Când pui mult suflet în tot şi în toate, se întâmplă lucruri extraordinare, uneori miraculoase

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 20 mai 2012 1166 afişări

Flavia Popa este, la numai 34 de ani, secretar general al BRD - Groupe Societe Generale. Ea este unul dintre cei 100 de tineri manageri pe care BUSINESS Magazin îi oferă României în ediţia a şaptea a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, care va apărea în 28 mai.

BUSINESS Magazin: Câţi oameni cuprinde echipa pe care o conduceţi? Cum vă definiţi stilul de management şi cum receptaţi diferenţa de vârstă faţă de subordonaţii dvs.?

Flavia Popa: Echipa pe care o conduc acum este una eterogenă din punctul de vedere al ariilor de activitate ale colegilor mei, iar numărul oamenilor din echipă pendulează în jurul nivelului de 100. Nu cred că un manager poate fi identificat printr-un unic stil de management, pentru că unele situaţii particulare necesită un stil de management diferit. Cred însă că putem vorbi despre o "tuşă" mai accentuată care se desprinde în tabloul global al activităţii zilnice de management şi care ar putea să fie definitorie. În ceea ce mă priveşte, ştiu sigur că îmi place să câştig în echipă. Aşadar, aş îndrăzni să trasez tuşa de care vorbeam într-o paletă de natură democratic-participativă. Am avut privilegiul să descopăr cândva un adevăr simplu: atunci când pui suflet, mult suflet, în tot şi în toate în jurul tău, se întâmplă lucruri extraordinare, uneori miraculoase. Îmi plac oamenii, indiferent de vârstă sau alte criterii, dar îmi place şi succesul obţinut cu ajutorul şi împreună cu oamenii. Diferenţa de vârstă între oamenii dintr-o echipă ar trebui să fie un atú ce vine din combinaţia tinereţii cu experienţa, a tumultului cu înţelepciunea.

BUSINESS Magazin: Ce v-a determinat să schimbaţi învăţământul cu bankingul şi cum a decurs tranziţia între aceste activităţi?

Flavia Popa: Aş spune mai degrabă ca am îmbinat pentru scurt timp învăţământul cu avocatura şi bankingul şi în final a invins, printr-un concurs de împrejurări, bankingul. Îmi place să cred că nimic nu este ireversibil şi că este doar o chestiune de timp până cand voi reveni (şi) la prima mea dragoste: învăţământul. De aceasta dată însă, îmi propun să îmi împart pasiunea între cele două tărâmuri: banking şi învăţământ, în speranţa că am căpătat suficientă experienţă cât să ştiu să-mi drămuiesc timpul şi energia în echitate. Bankingul a fost un domeniu pe care acum 10 ani îmi propusesem să-l cuceresc doar şi apoi să mă întorc în avocatură cu o experienţă mai bogată.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
100 tineri manageri de top,
Flavia Popa,
BRD
/lideri/flavia-popa-brd-cand-pui-mult-suflet-in-tot-si-in-toate-se-intampla-lucruri-extraordinare-uneori-miraculoase-9644131
9644131
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.