Femeia care recrutează cei mai buni programatori români

Autor: Ioana Matei Postat la 10 octombrie 2013 2507 afişări

Mădălina Teodorescu este de cinci ani managerul de resurse umane al Avangate, companie it care şi-a început activitatea în România în urmă cu şapte ani şi care are birouri în toate colţurile lumii.

Mădălina Teodorescu răspunde practic de cei 130 de angajaţi ai producătorului mondial de soluţii ecommerce pentru industria software deţinut de omul de afaceri Radu Georgescu nu doar din biroul local, ci şi din cele din alte zone precum Redmond, SUA, Amsterdam (Olanda) sau locuri din Taiwan şi Japonia.

Mădălina Teodorescu a absolvit Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi Universitatea de Studii Economice şi Tehnologie din Lille, Franţa. Şi-a completat ulterior studiile în resurse umane prin programul de Managementul Resurselor Umane de la Exec-Edu, Assebuss, şi prin certificarea internaţională în domeniu de la Chartered Institute of Personnel Development din Marea Britanie.

A descoperit domeniul resurselor umane în cadrul asociaţiei studenţeşti VIP, iar cariera propriu-zisă şi-a început-o la Coca-Cola HBC, dar după aproape jumătate de an a decis să se orienteze către domeniul IT. A evoluat din 2006 în companii ca UTI Systems, Sistec şi Gecad ePayment, companie cunoscută acum drept PayU. În paralel cu poziţia din urmă s-a ocupat şi de Avangate. Decizia de a lucra în companii IT româneşti a fost, de altfel, cel mai dificil moment din cariera sa. „A fost greu să găsesc companii dispuse să investească în HR", explică Teodorescu.

Activitatea dedicată Avangate a început în 2010 cu un proiect de redefinire a culturii organizaţionale, dar şi cu susţinerea companiei în dezvoltarea biroului din SUA, unde a realizat configurarea organizaţiei din punct de vedere al resurselor umane, cât şi implementarea de politici şi proceduri locale şi internaţionale la nivelul întregii companii. În ultimii doi ani, Mădălina Teodorescu a coordonat recrutarea a peste 20 de angajaţi în poziţii de executivi seniori şi management în cinci zone diferite ale lumii.

FUNCŢIE manager resurse umane

VÂRSTĂ 30 de ani

CIFRĂ DE AFACERI 2012 N/A

ANGAJAŢI 130


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a opta ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din luna mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 35 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/femeia-care-recruteaza-cei-mai-buni-programatori-romani-11491805
11491805
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.