Băncile din Grecia vor fi testate pentru încă doi ani de recesiune

Postat la 09 octombrie 2013 59 afişări

Instituţiile de credit din Grecia vor trebui să demonstreze că dispun de suficient capital pentru a rezista la încă doi ani de recesiune, variantă considerată scenariul "pesimist" în privinţa evoluţiei economiei ţării, a declarat guvernatorul băncii centrale elene, George Provopoulos.

Băncile din Grecia vor fi testate pentru încă doi ani de recesiune

 Testele vor viza cele mai mari patru bănci din Grecia - National Bank of Greece, Piraeus Bank, Alpha Bank şi Eurobank. Cele patru bănci au operaţiuni şi în România. Astfel, National Bank of Greece deţine Banca Românească, EFG Eurobank controlează Bancpost, în timp ce Piraeus Bank şi Alpha Bank au operaţiuni sub brand propriu.

Banca centrală va derula testele pentru a verifica dacă instituţiile de credit pot rezista unor viitoare şocuri, după ce au fost recapitalizate cu 28 de miliarde de euro de la Fondul Elen pentru Stabilitate Financiară în această vară. În urma procesului de recapitalizare, statul elen a preluat participaţii majoritare la toate cele patru bănci, în timp ce la Eurobank deţine şi controlul managementului.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/bancile-din-grecia-vor-fi-testate-pentru-inca-doi-ani-de-recesiune-11485496
11485496
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.