Elena Cremenescu a clădit imperiul Elmiplant pe care l-a vândut ulterior cu 6,5 milioane de euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 12 decembrie 2012 1030 afişări

De formaţie farmacist, Elena Cremenescu a reuşit să creeze, împreună cu soţul său, de la zero o afacere cu cosmetice pe care au vândut-o în 2007 către grupul elen Sarantis, într-o tranzacţie evaluată la 6,5 milioane de euro.

Firma se numea Elmi Prodfarm, plecând de la numele celor doi antreprenori (Elena şi Mircea), iar marca a fost botezată Elmiplant. Antreprenoarea este de părere că stilul în care se conduce o afacere nu se poate face "din cărţi", ci "după cum simţi, după cum îţi este felul, personalitatea, firea. Personal sunt convinsă ca succesul oricărei afaceri depinde foarte mult de calitatea oamenilor pe care îi alegi, de capacitatea liderului de a-şi apropia angajaţii". Ea spune că are şi acum alături oamenii cu care a pornit afacerea. "Practic suntem o mare familie cu necazuri şi bucurii pe care le împărtăşim împreună. Acest lucru nu exclude responsabilitatea, seriozitatea, autoritatea fiecăruia ca mod de lucru."

Despre vânzare, Elena Cremenescu spune că "a fost cea mai dificilă decizie de luat, dar care s-a dovedit a fi foarte inspirată". Pe de o parte, pentru că odată cu venirea crizei greu se mai încheie tranzacţii, iar cele puţine care se finalizează au valori mai mici. Iar pe de altă parte, pentru că după preluare, noii proprietari au avut fonduri disponibile pentru investiţii. Din 2008 "lucrez în fiecare an la proiecte care se finalizează cu produse Elmiplant noi, mai performante, inovatoare, mai bune", spune creatoarea mărcii. Şi, nu în ultimul rând, pentru că după vânzare Elena Cremenescu s-a putut concentra pe ceea ce îi place cel mai mult: cercetarea.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/elena-cremenescu-a-cladit-imperiul-elmiplant-pe-care-l-a-vandut-ulterior-cu-6-5-milioane-de-euro-10388046
10388046
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.