Doi cumnaţi şi-au demisia de la locul de muncă şi au început o afacere. Acum vând de 3 milioane de euro

Postat la 25 august 2014 1446 afişări

Doi cumnaţi şi-au demisia de la locul de muncă şi au început o afacere. Acum vând de 3 milioane de euro

În urmă cu şase ani, Mihai Toma a ales calea antreprenoriatului, avându-l ca asociat pe Florin Gheorghe, cumnatul său, şi a fondat firma producătoare de mobilier pe comandă Theta. Cei doi au dat slujbe plătite cu mii de euro în grupul Piritex şi au plecat la drum, chiar în momentul când criza începea să-şi arate colţii, cu un capital de 40.000 de euro şi experienţa de manageri într-o firmă cu rulaje de peste 100 de milioane de euro. Acum, firma pe care au fondat-o are 48 de angajaţi, vânzări de 12 milioane de lei şi planuri chiar mai mari.

Plecaţi la drum cu un singur angajat, au ajuns acum la 48 de oameni şi o cifră de afaceri estimată pentru 2013 de 12 milioane de lei, de două ori mai mult decât în 2012 (aproape 5,4 milioane de lei), iar de la o hală de producţie au ajuns la trei spaţii.

Până în 2005, Mihai Toma a fost director de vânzări al reţelei de magazine din grupul Piritex, cu activităţi în comerţul de parchet, pardoseli, mochete şi covoare. În 2005 a fost numit director al fabricii de mobilă dezvoltate de proprietarul Piritex, Fortismob, un proiect greenfield, care ajunsese la peste 400 de angajaţi în 2008. “La fel ca în cadrul piramidei lui Maslow, după ce ai ce-ţi trebuie, vrei recunoaştere. Am vrut să facem ceva pe cont propriu.”

N-a fost însă aşa uşor cum se aşteptau cei doi. În vara lui 2008, în plin boom, şi-au anunţat plecarea şi au mai rămas în funcţii până la finalul anului.

“În septembrie ne-am dus la BIFE şi am comandat utilaje de 300.000 de euro, în leasing, iar în ianuarie 2009 ne-am trezit în plină criză că începem o afacere nouă. A fost extrem de greu. Eram obişnuiţi să stăm de vorbă cu manageri, iar noi am luat-o de la zero.” Au avut un capital de pornire de 40.000 de euro, din bani proprii, care le-au ajuns doar în primele două luni, iar apoi, lună de lună, au mai adus bani în firmă, având şi activităţi de consultanţă de management. Au închiriat o hală la Ploieşti, unde au instalat utilajele luate în leasing şi au început producţia, care s-a dovedit a fi complet diferită de ceea ce ştiau să facă. “La început am făcut mobilă pe comandă pentru clienţii rezidenţiali”, pe care i-au găsit greu. Mihai Toma este şi unul dintre fondatorii Asociaţiei Clubul Român de Mobilă.


Mihai Toma face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mihai Toma,
theta,
tineri manageri de top
/lideri/doi-cumnati-si-au-demisia-de-la-locul-de-munca-si-au-inceput-o-afacere-acum-vand-de-3-milioane-de-euro-13138201
13138201
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.