Dan Minulescu se află în topul importatorilor şi distribuitorilor de produse cu temperaturi controlate

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 03 ianuarie 2013 806 afişări

De mai mulţi ani, compania clădită de Dan Minulescu în 18 ani deţine primul loc în topul importatorilor şi distribuitorilor de produse cu temperaturi controlate de pe piaţa românească.

Compania a avut anul trecut afaceri de 96 de milioane de euro, în uşoară scădere faţă de 2010. "În condiţiile unui mediu de afaceri pe care l-aş denumi ostil, apetitul nostru de creştere a businessului rămâne în viaţă sau creşte în intensitate. Avem câteva proiecte, de dimensiuni mari, pe care ne-am propus să le realizăm în perioada următoare şi cred că nu vor trece neobservate în peisajul retailului alimentar românesc", declara proprietarul Macromex la începutul anului.

Dan Minulescu a pus bazele Macromex într-o perioadă în care creditele bancare erau aproape inaccesibile (1994), cu 2.000 de dolari împrumutaţi de la prieteni. A absolvit Facultatea de Automatică din cadrul Politehnicii (Bucureşti), iar începuturile Macromex au fost ca o mică firmă de angros, cea mai mare parte a vânzărilor intermediate fiind reprezentată de carnea de pui. Cele mai mari dificultăţi, care l-au determinat chiar să se gândească să renunţe, le-a întâmpinat în perioada 2001-2002, când a pierdut mulţi bani din pricina deprecierii leului.

Evoluţia companiei a fost legată de fructificarea unor oportunităţi, care erau destul de numeroase, iar un exemplu este extinderea reţelelor moderne de comerţ (ca Metro, Selgros, Carrefour sau Billa). În plus, firma a demarat activităţi în segmentul convenience, vizând benzinăriile, chioşcurile şi magazinele de cartier. De-a lungul anilor a vândut două dintre diviziile companiei - Macromex Convenience, în 2005, către compania germană Lekkerland şi divizia de vânzări a preparatelor din carne, în 2001, către Campofrio.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/dan-minulescu-se-afla-in-topul-importatorilor-si-distribuitorilor-de-produse-cu-temperaturi-controlate-10424962
10424962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.