Coordonează o echipă de 200 de persoane responsabilă cu recuperarea creanţelor

Postat la 16 iunie 2015 1092 afişări

La 36 de ani, Costin-Cristian Mincovici conduce Divizia Active Problematice din cadrul Bancpost, fiind direct responsabil de identificarea, trasarea şi implementarea obiectivelor de colectare / recuperare creanţe în acord cu strategia băncii.

Coordonează o echipă de 200 de persoane responsabilă cu recuperarea creanţelor

Coordonează o echipă de 200 de persoane care administrează un portofoliu diversificat, de la produse acordate persoanelor fizice, la credite de nivelul zecilor de milioane de euro contractate de companii. Toate acestea într-un context economic nu foarte prielnic, dacă ne gândim la criza economică ce a determinat schimbări majore în comportamentul de plată al clienţilor.

În opinia sa, aria coordonată ar putea fi uşor numită „Oportunitate“; totul ţine de mentalitate, atitudine şi simplitate.  „A «aduce banii acasă» înseamnă a aplica o strategie specifică şi, pe cât de complexă, pe atât de simplă. Înseamnă a aplica tehnici «out of the box», a te apleca asupra detaliilor, dar mai ales să priveşti lucrurile din perspectiva clienţilor. Iar cea mai importantă parte a ecuaţiei este echipa, care prin calităţi şi implicare poate face diferenţa. Să nu uităm că vorbim de o categorie de clienţi cu probleme, iar interacţiunea cu ei presupune un set complet de abilităţi în zona de înţelegere şi negociere. Ma bucur că am alături de mine adevăraţi profesionişti; împreună cu ei am reuşit şi sunt sigur că vom reuşi întotdeauna să depăşim obstacolele şi să raportăm rezultatele aşteptate“, spune Costin.

Consideră că existenţa unui set de principii de bază corecte şi sanatoase, şi aplicarea lor cu constanţă atât în viaţa de zi cu zi cât şi în modelul de business, vor duce întodeauna la succes. „Fiecare zi aduce experienţe noi atât în relaţia cu  colegii, prietenii sau familia. Din toate este important să înveţi şi să iei cu tine acel ceva ce te defineşte ca om şi ca profesionist.“

Costin este bancher de carieră. A absolvit Facultatea de Finanţe, Bănci şi Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti în 2002. La Bancpost lucrează de peste 10 ani, perioadă în care a evoluat profesional şi a ocupat mai multe funcţii de conducere în zone precum Creditare Persoane Fizice, Managementul Riscului de Creditare şi Fraude Carduri, Managementul Calităţii Portofoliului, din 2014 fiind numit director executiv – Divizia Active Problematice."

Află poveştile celor mai de succes tineri manageri ai României!

Urmărește Business Magazin

/lideri/coordoneaza-o-echipa-de-200-de-persoane-responsabila-cu-recuperarea-creantelor-14456000
14456000
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.