Anca Vlad este unul dintre veteranii pieţei farmaceutice din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 22 decembrie 2012 155 afişări

Anca Vlad coordona la nici 30 de ani vânzările unei întreprinderi de producţie de mobilă, actualul Silvarom, controlând un export de peste 200 de milioane de dolari.

Dar pentru că "banii erau puţini atunci, lucram şi ca profesor de engleză la sfârşit de săptămână şi ca traducător la diverse congrese de medicină." Aşa au remarcat-o companiile farmaceutice, întrucât în 1987 s-a transferat la Camera de Comerţ ca economist principal, unde se ocupa de zona de medicamente. După Revoluţie, toată lumea a început să-şi facă afaceri pe cont propriu, iar Anca Vlad a ţinut pasul. A început consultanţa de marketing, mai exact familiariza străinii cu oportunităţile de afaceri pe care le oferă România. Treptat, companiile farmaceutice nu mai aveau cui să vândă produsele, întrucât firmele de stat se destrămaseră. Aşa că a decis să se mute înspre latura comercială. "Principalul capital pe care l-am avut a fost încrederea pe care am stârnit-o oamenilor în mine." De fapt, aşa a primit primul camion de medicamente în valoare de câteva zeci de mii de lire sterline. Peste ani Fildas a ajuns unul dintre cei mai puternici distribuitori pe plan naţional, iar Catena o reţea de farmacii care contează tot mai mult printre marile lanţuri.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/anca-vlad-este-unul-dintre-veteranii-pietei-farmaceutice-din-romania-10406863
10406863
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.