A renunţat să fie inginer în urmă cu 13 ani, iar acum vinde mii de televizoare

Autor: Ioana Matei Postat la 25 august 2014 1372 afişări

A renunţat să fie inginer în urmă cu 13 ani, iar acum vinde mii de televizoare

Bogdan Pasat a preluat în 2013 operaţiunile din România şi Bulgaria ale Sharp, odată cu înfiinţarea biroului local al companiei, principala sa responsabilitate fiind gestionarea extinderii pe cele două pieţe.

Pasat a studiat ingineria şi geofizica în cadrul Universităţii din Bucureşti şi şi-a început cariera în 2001 în poziţia de inginer geofizician la Petrom. Experienţa lui Pasat în industria de retail a început un an mai târziu, când s-a angajat la Cora în echipa  care pus piatra de temelie a primului magazin, din Pantelimon.

După Cora, unde a traversat toate etapele, de la vânzare propriu-zisă şi până la resurse umane sau marketing, s-a mutat la Flanco, în poziţia de product manager. Povestea lui cu Sharp a pornit însă după Flanco, când s-a mutat la Domo şi, odată cu preluarea gamei de electronice, s-a ocupat şi de acest brand, la acea vreme puţin prezent pe plan locală.

Între timp, Bogdan Pasat a preluat, la finele lui 2007, vânzările furnizorului de aparatură electronică JVC, poziţie pe care a deţinut-o până la sfârşitul lui 2012. Cea mai grea decizie din carieră a fost schimbarea domeniului de activitate şi trecerea de la inginerie la retail, în urmă cu 13 ani: "A fost o decizie cu mare încărcătură emoţională, care s-a dovedit în timp a fi decizia corectă".


Bogdan Pasat face parte din promoţia tinerilor manageri de top din 2014. Citeşte în premieră alte 99 de poveşti de succes ale tinerilor manageri din România în a noua ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP, lansat de Business Magazin în luna mai.


Comandă acum catalogul în format electronic la preţul de 35 lei.

Cantitate: buc.
 


Urmărește Business Magazin

/lideri/a-renuntat-sa-fie-inginer-in-urma-cu-13-ani-iar-acum-vinde-mii-de-televizoare-13138259
13138259
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.