100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ramona-Cristina Manolciu, Aviva Asigurări de Viaţă

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 15 iunie 2012 277 afişări

Este responsabilă de întocmirea şi analiza rapoartelor tehnice şi actuariale către autorităţile locale şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, realizarea de bugete şi urmărirea atingerii parametrilor tehnici şi oferă, în acelaşi timp, consultanţă tehnică pentru managementul companiei.

Ramona-Cristina Manolciu şi-a început cariera în asigurări imediat după terminarea Facultăţii de Cibernetică, Statistică şi Informatică Economică, secţia de economie-matematică, în 2001. Încă de la începutul carierei a lucrat ca actuar, ceea ce i-a permis să aibă o imagine de ansamblu asupra industriei de asigurări de viaţă. "În anul 2001 multe companii de asigurări de viaţă erau la început şi acest lucru mi-a permis să văd asigurările de viaţă sub toate aspectele şi să contribui la creşterea şi dezvoltarea lor", spune Ramona-Cristina Manolciu. Din această poziţie a fost implicată şi a coordonat o serie de proiecte importante pentru mai multe companii de asigurări din România.

În ultimii şase ani şi-a dezvoltat şi aptitudinile manageriale, coordonând atât echipe de proiect, cât şi departamentul de actuariat şi reasigurare al companiei. În paralel a urmat şi o serie de cursuri de specialitate atât în România, cât şi la Institute of Actuaries, UK sau la European Actuarial Academy GmbH (EAA).

Ca şef al serviciului de actuariat şi reasigurare, Manolciu este responsabilă de întocmirea şi analiza rapoartelor tehnice şi actuariale către autorităţile locale şi Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, realizarea de bugete şi urmărirea atingerii parametrilor tehnici şi oferă, în acelaşi timp, consultanţă tehnică pentru managementul companiei.

În ceea ce priveşte evoluţia sa de acum încolo, Ramona-Cristina Manolciu spune că se vede lucrând tot în România, unde vrea să contribuie la dezvoltarea sectorului financiar. În acest sens mizează pe calităţile care au ajutat-o şi până acum - "sunt un bun specialist, un bun organizator, sunt tenace şi încrezătoare în succes, iar acestea au fost atuurile care m-au ajutat cel mai mult în carieră".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-ramona-cristina-manolciu-aviva-asigurari-de-viata-9709731
9709731
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.