100 TINERI MANAGERI DE TOP - Flavia Popa, BRD

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 06 iunie 2012 422 afişări

„Sunt mulţi şi buni!”, răspunde Flavia Popa la întrebarea privind echipa condusă de ea şi abia apoi precizează că e vorba de circa 100 de oameni.

"Diferenţa de vârstă între oamenii dintr-o echipă ar trebui să fie un atu ce vine din combinaţia tinereţii cu experienţa, a tumultului cu înţelepciunea. Respect înţelepciunea şi experienţa celor mai în vârstă ca mine şi mă simt onorată să mă accepte ca lider." Mărturiseşte că a fost o alegere grea, dar care i-a adus satisfacţii trecerea de la o echipă mai mică şi de la domeniul pur juridic bancar la direcţia de specialitate a BRD - unde lucra din 2005 şi unde a fost până în martie 2012 director adjunct - într-un domeniu mai diversificat, cu o echipă mai mare, cea a Secretariatului General. Comunicarea, afacerile corporate, calitatea, conformitatea, securitatea informaţiei sunt câteva dintre activităţile pe care le coordonează aici.

De formaţie jurist, cu studii la Universitatea Bucureşti, Flavia Popa a debutat în carieră ca avocat, în 1999, iar la începutul anilor 2000 a fost preparator universitar la Catedra de Drept privat/Drept procesual civil. "Am îmbinat pentru scurt timp învăţământul cu avocatura şi bankingul şi în final a învins, printr-un concurs de împrejurări, bankingul, un domeniu pe care acum 10 ani îmi propusesem să-l cuceresc doar şi apoi să mă întorc în avocatură cu o experienţă mai bogată. Îmi place să cred că nimic nu este ireversibil şi că este doar o chestiune de timp până când voi reveni (şi) la prima mea dragoste: învăţământul", afirmă ea. Consideră că un tânăr manager în România anului 2012 are nevoie "de curaj şi ambiţie, de deschidere şi idei, de forţă de muncă şi înţelepciune, umor şi speranţă şi, evident, de pasiune şi respect pentru valorile de toate felurile". În ce o priveşte, adaugă că pune preţ pe o vorbă înţeleaptă pe care a auzit-o cândva: "Cea mai bună investiţie pe care o poţi face este în visele pe care le ai, în oamenii pe care îi iubeşti şi într-o viaţă care să conteze".


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-flavia-popa-brd-9704611
9704611
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.