100 TINERI MANAGERI DE TOP - Ciprian E. Păltineanu, Unicredit Ţiriac Bank

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 10 iunie 2012 428 afişări

Echipa de Large Corporate condusă de Ciprian Păltineanu cuprinde 57 de coverage bankers care deservesc mari companii româneşti, multinaţionale, companii din sectorul public şi grupuri de instituţii financiare.

"Colegii sunt grupaţi în Bucureşti, dar şi în 9 centre regionale din ţară. Avem colegi între 23 şi 53 de ani, dar nu cred că atât vârsta biologică este cea determinantă, cât experienţa, forţa şi dorinţa de muncă. Eu, de exemplu, mă simt mai bătrân decât vârsta din acte, dar în niciun caz mai obosit", spune Păltineanu. Stilul său de management este cel al exemplului personal ("leading by example") şi afirmă că îi încurajează pe colegii conducători de departamente să aplice acelaşi stil.

A absolvit ASE - REI, iar cariera şi-a început-o în sectorul bancar în 1997 la ABN Amro România, unde timp de trei ani a fost relationship manager, după care a condus în SUA un program de cercetare pentru piaţa de capital al Universităţii Tulane, unde a finalizat şi un program MBA în Finanţe şi Management General. Este recrutat de Lehman Brothers iniţial la New York şi mai apoi la Londra, unde până în 2004 este director asociat în cadrul Risk Solutions Group şi coordonator regional pentru România. În următorii doi ani coordonează de la Londra activităţile de finanţare şi fixed income pentru România şi Balcani ale Credit Suisse. Aceste experienţe l-au ajutat să înţeleagă mai bine "interacţiunile financiare la nivel global, clienţii şi investitorii de mari dimensiuni, cât şi aspectele multiculturale".

Consideră că s-a definit ca bancher în cadrul grupului UniCredit, unde a lucrat din 2006, întâi ca director general al UniCredit CAIB România, apoi la UniCredit Ţiriac Bank (director Financing & Advisory din 2009, respectiv director Large Corporate din 2011). "Am ajuns la UniCredit printr-un concurs fericit de împrejurări, dar şi din dorinţa de a mă apropia mai mult de ţara mea de origine. Sunt român şi îmi place să cred că România oferă încă tinerilor oportunităţi de impact personal şi profesional."


100 de tineri manageri sau antreprenori care, la nici 40 de ani, conduc companii cu afaceri de milioane euro sunt puşi anual, încă din 2006, în lumina reflectoarelor de jurnaliştii BUSINESS Magazin. Indiferent că sunt formaţi în multinaţionale sau au dobândit experienţă clădind propriile afaceri, ei sunt nu numai etalonul mediului de business românesc, ci şi cei care trasează direcţiile economiei.

BUSINESS Magazin vă prezintă a şaptea ediţie a catalogului 100 TINERI MANAGERI DE TOP. Catalogul este disponibil din data de 28 mai la toate punctele de difuzarea a presei Inmedio si Relay la pretul de 25 lei.

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-tineri-manageri-de-top-ciprian-e-paltineanu-unicredit-tiriac-bank-9709674
9709674
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.