100 cele mai puternice femei din business - Astăzi: Violeta Ciurel, AXA Asigurări

Autor: Ana Raduta Postat la 09 mai 2012 100 afişări

Violeta Ciurel este unul dintre primii executivi din industria locală a asigurărilor. A lucrat la ING Group din 1997 până în 2010, unde a deţinut diferite poziţii, atât în filiala din România, cât şi la sediul central al companiei din Amsterdam.

Violeta Ciurel a început ca director de marketing şi training pentru vânzări, ulterior devenind CEO al companiei şi director executiv Retail Distribution şi Asigurări al ING România timp de peste patru ani.

În 2004 s-a mutat la Amsterdam, unde a fost numită director general al departamentului Global Retirement Services, ulterior devenind director general al European and International Affairs şi din 2008 CEO Regional Greenfields and Business Development - Insurance Central Europe în cadrul ING Group. Din septembrie 2010 s-a alăturat grupului AXA în rolul de preşedinte şi CEO al AXA Life Insurance România.

Este profesor universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale şi doctor în economie.

BUSINESS Magazin: Cât de greu îşi croieşte o femeie drumul în lumea de business?

Violeta Ciurel: Este mai mult o prejudecată că o femeie şi-ar putea croi mai greu drumul în lumea de business. Cred că dacă eşti un om serios, cunoşti businessul, eşti motivată şi mai ales dacă ai o echipă bună, nu există niciun impediment. Cred că lumea românească a afacerilor confirmă acest lucru - mă refer atât la poziţii de management în companii mari - româneşti sau străine, cât şi la antreprenoare. Femeile sunt motivate, răzbătătoare, hotărâte, empatice, echilibrate, disciplinate, orientate atât către performanţă, cât şi către oameni, creative, comunicative şi nu renunţă prea uşor la ce şi-au propus.

BUSINESS Magazin: Care este lucrul din viaţa dumneavoastră pe care îl preţuiţi cel mai mult?

Violeta Ciurel: Nu mă leg prea puternic de lucruri, doar în limite normale. Poate dacă ar fi să aleg ceva anume în cazul în care aş fi pusă într-o astfel de situaţie, aş lua fotografiile de familie şi în special pe cele ale copiilor când erau mici, felicitările de la ei de când erau mici şi mi le scriau cu diverse ocazii şi câte o mică amintire de la cei dragi ai mei - părinţi, soţ, frate, copii.


Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" prezintă interviuri cu reprezentantele de success ale mediului de afaceri românesc actual şi conţine profilul profesional a 100 dintre liderii feminini.

Au experienţă, au putere, câştigă bine, sunt cochete şi se bucură de respectul celor din jur. Cuvântul lor este cel mai important sau printre cele mai importante în companiile pentru care lucrează. Cele mai puternice femei de afaceri din România sunt un segment aparte şi tot mai bine conturat dintr-o lume care, în mod tradiţional, a fost creată şi condusă de bărbaţi.

Catalogul "100 Cele Mai Puternice Femei Din Business" - prima ediţie va fi distribuit gratuit abonaţilor BUSINESS Magazin şi va putea fi achiziţionat online din 9 aprilie la adresa www.bmag.ro/cataloage, la preţul de 25 de lei (TVA inclus).

Urmărește Business Magazin

/lideri/100-cele-mai-puternice-femei-din-business-astazi-violeta-ciurel-axa-asigurari-9593308
9593308
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.