100 cele mai puternice femei din Business: Mihaela Bîciu, CEO Tradeville

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 06 aprilie 2018 430 afişări

"Reputaţia unui om de business se construieşte greu, la fel ca reputaţia oricărui brand. Este nevoie de timp, de consecvenţă, câteodată de sacrificiu, dar cel mai mult − de sinceritate în relaţiile de business şi de livrare a promisiunilor"

100 cele mai puternice femei din Business: Mihaela Bîciu, CEO Tradeville

„Prefer să vorbesc mai degrabă despre reputaţie în business, cuvântul «imagine» riscă să fie perceput superficial ca «aspect exterior» în lumea afacerilor.

Reputaţia te precede, este precum o carte de vizită. O reputaţie bună conferă încredere şi conduce la creşterea companiei, la construcţia de relaţii pe termen lung, mai mult decât unele investiţii băneşti. Şi viceversa este valabilă: o reputaţie proastă poate îngropa o afacere, chiar dacă ideea de business este una valoroasă”, spune Mihaela Bîciu, care de mai bine de 15 ani conduce firma de brokeraj Tradeville, una dintre cele mai longevive entităţi de pe piaţa românească de capital. Cifra de afaceri a Tradeville s-a situat în jurul valorii de 6 milioane de lei şi anul trecut, şi în 2016, la un număr de angajaţi plasat între 30 şi 35.

Cât priveşte construcţia unei imagini, Mihaela Bîciu spune: „Revin la ideea de reputaţie. Cel mai mult contează să te ţii de promisiuni şi să nu promiţi mai mult decât poţi face. Însă nici să fii excesiv de precaut nu ajută, ci este nevoie să inovezi, să îţi asumi riscuri. Dacă găseşti echilibrul între a nu crea false aşteptări şi a aduce mereu ceva nou, cum este cazul platformelor de tranzacţionare online de ultimă generaţie pe care le oferă Tradeville clienţilor săi, ai găsit calea corectă pentru construirea unei imagini favorabile şi consistente”.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.