Vreti casa? Uitati de masina noua

Postat la 06 februarie 2006 1 afişăre

Se stie ca domeniul imobiliar este o afacere sigura in Romania, din care se pot scoate profituri cu multe zerouri in coada. Dar cum ramane cu cei care vor sa-si ia o casa pur si simplu pentru a locui in ea?

Se stie ca domeniul imobiliar este o afacere sigura in Romania, din care se pot scoate profituri cu multe zerouri in coada. Dar cum ramane cu cei care vor sa-si ia o casa pur si simplu pentru a locui in ea?

 

Un mic ajutor ati putea primi din partea site-ului www.RealEstateABC.com, dar nu neaparat pentru a afla cum sa va calculati numarul de rate sau daca o sa reusiti sa platiti pana la pensie tot imprumutul la banca.

Acest site poate fi privit mai degraba ca un "intelept al Netului", gata sa va ajute sa nu luati decizii pripite atunci cand vine vorba de achizitionarea unei case.

 

Primul sfat: daca va ganditi la o casa, nu va cumparati masina! Poate tocmai ati primit o marire de salariu de mult asteptata (sau, pur si simplu, aveti niste bani pusi deoparte), dar o data cu surplusul de bani vine si instinctul omului modern de a cheltui. Nu va abateti din cale si nu faceti cheltuieli majore, mai ales pentru o masina, avertizeaza specialistii de la RealEstateABC.com. Este foarte probabil ca plata avansului plus ratele la masina sa va impiedice sa faceti inca un credit si pentru casa.

 

Acum ca am stabilit ca banii sunt destui si ca nu vor fi cheltuiti aiurea, pare ca nimic nu v-ar mai opri sa va cumparati o casa. Sa vedem, totusi, de ce nu ar trebui sa treceti la fapte chiar acum. "Inteleptii" mai au cateva motive!

 

Spre exemplu, daca aveti probleme de casnicie, probabil ca nu ar fi cel mai indicat lucru sa va cumparati o casa. Un eventual divort nu ar aduce decat batai de cap pentru rambursarea creditului. Ca sa nu mai vorbim ca e greu sa te mai bucuri de casa noua, in timp ce te certi cu sotul sau sotia.

 

Daca sunteti o persoana usor influentabila, ar fi mai bine sa ocoliti sectiunea intitulata "remuscarile cumparatorului". Veti avea parte de intrebari ca: "Ati luat decizia corecta? Va permiteti? Era timpul potrivit? Daca va pierdeti slujba?" Suna ca un film de groaza, nu?

 

E timpul sa va calmati. Site-ul are si metode mai rationale de analiza. Luati o foaie de hartie si un creion. Trageti o linie la mijloc. Intr-o parte scrieti motivele care sa va determine sa va cumparati o casa si in cealalta motivele ce va indica contrariul. Se spune ca aceasta metoda era folosita de Benjamin Franklin cand trebuia sa ia decizii dificile.

 

Site-ul are si o sectiune despre cum sa va vindeti casa, dar problema este tratata mai putin filozofic si mai mult din punct de vedere al business-ului. Americanii gandesc pragmatic, ca de obicei: "daca tot vrei sa scapi de casa, macar sa iei cat mai multi bani pe ea".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Vreti casa? Uitati de masina noua
/business-hi-tech/vreti-casa-uitati-de-masina-noua-978681
978681
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.