Un nou brand pe piaţa de smartphone. Cum vrea să îi atragă pe români

Postat la 07 martie 2018 2889 afişări

Într-o societate aflată sub semnul comunicării, smartphone-ul a devenit un bun indispensabil. Piaţa reacţionează la această cerere şi atrage noi şi noi producători, însă succesul nu le-a surâs multora.

Un nou brand pe piaţa de smartphone. Cum vrea să îi atragă pe români

Dependenţa de smartphone e evidentă şi există din ce în ce mai puţine lucruri care să fie mai importante decât dorinţa de-a fi în permanenţă conectaţi. Potrivit unui studiu realizat de IPSOS pentru Huawei, 71% din români renunţă cu uşurinţă la televizor în favoarea smartphone-ului. Mai mult, 67% dintre respondenţii români afirmă că pot renunţa la fel de uşor să consume dulciuri timp de o lună decât să renunţe la smartphone.

Urmărind acest trend, un producător dintr-o zonă care nu pare a avea la prima vedere prea multe de-a face cu telefoanele mobile a decis să îşi încerce norocul.

Brandul Energizer este unul dintre cele mai cunoscute din lume; dovadă şi gradul de recunoaştere de care se bucură în jurul lumii: potrivit studiului Global Tracking, derulat de Millward Brown în 2016, peste 90% din persoanele intervievate auziseră de Energizer. Datele sunt valabile pentru America de Nord, America Latină, Europa şi Asia-Pacific. Singurele rezultate mai slabe (70%) au fost cele înregistrate pe continentul african. Energizer vinde 6 miliarde de baterii anual, iar în 2015 a generat venituri de 1,6 miliarde dolari. Acum, logoul va trece de pe baterii pe smartphone-uri.

Avenir Telecom, compania care produce telefoanele Energizer, deţine licenţa încă din anul 2010. Compania franceză are o istorie de 28 de ani, iar subsidiara din România - cea mai veche de pe plan extern - a fost înfiinţată în urmă cu 21 de ani. Reţeaua de magazine Internity, deţinută de companie, numără în prezent 50 de unităţi.

Până în 2017, Avenir Telecom a produs doar accesorii sub licenţa Energizer, explică Costin Soare, directorul de operaţiuni al Avenir Telecom România. Motivul pentru care au accesat şi piaţa de telefoane mobile se bazează, susţin reprezentanţii companiei, pe nevoia tot mai mare a oamenilor de a avea baterii cu durată mai lungă de viaţă. Astfel, explică Soare, un studiu realizat de Statista şi YouGov în 2016 relevă faptul că durata bateriei este cea mai căutată caracteristică de către persoanele din Statele Unite. 42% dintre bărbaţi şi 50% dintre femei au ales bateria pe primul loc; următoarele cerinţe sunt legate de rezistenţa ecranului, camera foto şi rezistenţa la apă.

Prin urmare, telefoanele Energizer îşi propun să răspundă cât mai bine acestor cerinţe; dacă vor reuşi sau nu, pe o piaţă atât de competitivă, rămâne de văzut.

Avenir Telecom a prezentat trei game de telefoane mobile, două destinate segmentului smartphone şi una destinată segmentului feature. Prima este Power Max, care propune smartphone-uri high-end, cu o durată de viaţă mare a bateriei, de până la 5.000 mAh (funcţionare de până la 24 de zile în stand-by). Gama cuprinde două modele: Power Max P600S (disponibil în două variante: de 3 GB memorie RAM şi 32 GB spaţiu de stocare şi de 6 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare) şi Power Max P550S, smartphone cu un acumulator de 5.000 mAh.

Vârful de gamă este P600S, care oferă un ecran full HD, de 5,99 inci, cu un raport de aspect de 18:9, curbat pe marginile laterale. Dispozitivul are o grosime de doar 9,8 mm şi dispune de o cameră principală Sony de 13 MP şi de 5 MP pe partea din spate şi o cameră frontală de 8 MP. Din punctul de vedere al performanţei, P600S este dotat cu un procesor Mediatek Helio P25 MT6757CD Octo Core de 2,5 GHz, în variantele de 3 GB sau 6 GB de memorie RAM. Acest smartphone este echipat, de asemenea, cu tehnologia VoLTE (Voice over LTE). P600S poate suporta două cartele SIM sau o cartelă SIM şi un card SD de până la 256 GB.

Cea de-a doua categorie este Hardcase, ce aduce smartphone-uri rezistente la şocuri, la apă şi la praf, cu o durată mare de viaţă a bateriei (certificare IP68). Gama cuprinde patru modele de telefoane: Energy 100, Hardcase H240S, Energy E520 LTE şi Hardcase H550S. Potrivit reprezentanţilor, H550S a atins standardul IP68 după mai multe teste de imersiune pe termen lung. Susţine imersiunea în apă până la o adâncime de 1,5 metri pe o durată de cel mult 30 de minute şi este, de asemenea, rezistent la praf. Smartphone-ul este este proiectat cu materiale ranforsate şi rezistă la căderea de la o înălţime de 1,5 metri.

H550S are un ecran dotat cu Corning Gorilla Glass 3, o sticlă de protecţie rezistentă la deteriorări. Gorilla Glass 3 oferă o rezistenţă îmbunătăţită la zgârieturi şi o vizibilitate redusă a zgârieturilor, în cazul în care acestea se produc. Ecranul Full HD de 5,5 inci al H550S are muchiile uşor rotunjite, iar procesorul Mediatek Helio P18 MT6750 Octo Core 1,5 GHz vine alături de o memorie RAM de 3 GB şi un spaţiu de stocare de 32 de GB.

Camera principală de 16 megapixeli este situată pe partea din spate, iar camera frontală are 8 megapixeli – ambele fiind dezvoltate de Sony. Telefonul este echipat cu un giroscop care detectează rotaţia şi stabilizează camera, asociat cu un accelerometru, care determină înclinaţia, poziţia şi viteza, funcţii destinate folosirii în medii virtuale.

Ultima categorie prezentată este Energy, ce include modelele smartphone slim Energy S500 şi Energy S500E (livrate cu accesorii de protecţie, precum geam securizat şi carcasă antişoc) şi două modele feature phone, Energy E10 şi Energy E20. Deşi este o piaţă pe care multă lume o consideră deja de nişă, vânzările de telefoane feature (care nu sunt smartphone-uri) reprezintă încă 20% din total. Un alt aspect interesant e că preţul mediu al acestor telefoane a crescut anul trecut, în timp ce volumul de unităţi vândute a scăzut cu 2%.

Echipele de dezvoltare a softului cu care vor fi dotate telefoanele - o variantă de Android - se află în Franţa şi Hong Kong, a declarat Costin Soare în cadrul evenimentului de lansare.

Odată cu lansarea noii game de telefoane, Costin Soare a anunţat şi extinderea garanţiei la 10 ani pentru toate accesoriile produse sub brandul Energizer. n primă fază, telefoanele mobile Energizer sunt disponibile la mai mulţi retaileri prezenţi atât online, cât şi în magazine fizice.

Pentru a asigura serviciile de service, Avenir Telecom a încheiat un parteneriat cu ESD ROM (Electronics Support Division), companie românească cu 10 de ani de experienţă în domeniu; acesta va fi unicul service autorizat.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.