Google iese pe piata cu al doilea telefon mobil - Nexus S

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 07 decembrie 2010 34 afişări

Google pariaza pentru a doua oara pe piata de telefoane mobile si lanseaza in SUA si Marea Britanie Nexus S, cel de-al doilea telefon mobil dupa Nexus One, scrie BBC News.

Produs de Samsung, telefonul este scos pe piata la nici un an de la lansarea primului model semnat Google si produs de HTC, care nu a reusit insa sa atraga foarte multi cumparatori. Nexus S va fi lansat in SUA si Marea Britanie la sfarsitul acestei luni, mai precis pe 16, respectiv 20 decembrie.

Noul telefon a fost prezentat pentru prima data in luna noiembrie, de catre Eric Schmidt, seful Google, cu ocazia Web 2.0, un eveniment dedicat internetului si tehnologiei din San Francisco. Nexus S are la baza modelul telefoanelor Galaxy S ale Samsung, este dotat cu ecran tactil de 10 centimetri, are doua camere video, 16 GB de memorie interna si functioneaza cu cea mai noua versiune a sistemului de operare Android al Google, denumita Gingerbread.

"Obiectivul nostru nu este sa intram in competitie cu partenerii nostri", explica insa David Burke, reprezentantul departamentului de mobile al Google citat de BBC News, incercand astfel sa inlature ingrijorarile din industrie ca ar favoriza vreun producator de telefoane sau ca ar urma sa concureze cu alti producatori de telefoane bazate pe sistemul de operare Android.

Google Nexus One nu a prins foarte bine la public, desi compania crease un magazin online special pentru a vinde telefonul pe care insa l-a inchis in doar cinci luni. In Marea Britanie, noul model va costa 549 de lire sau va fi oferit gratuit de operatori la pachet cu un abonament lunar de 35 de lire.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
telefon,
Google,
lansare,
Nexus S,
mobil
/business-hi-tech/telecom/google-iese-pe-piata-cu-al-doilea-telefon-mobil-nexus-s-7788104
7788104
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.