Cati bani se fac din "Ati sunat la relatii cu clientii"

Postat la 14 iunie 2010 108 afişări

Reteta este simpla: trebuie doar sa raspunda la telefon. Sute de milioane de convorbiri telefonice se transforma astfel intr-un business anual de zeci sau chiar sute de milioane de euro. Ce-i drept insa, nu fara pierderi de semnal.

Vladimir Sterescu: Piata de call-center s-a asezat in ultimii doi ani.Multe firme au disparut iar de castigat au avut competitorii mari care s-au adaptat la noile conditii

Mai bine de 650 de oameni se indreapta in fiecare dimineata catre o cladire de birouri din sticla, cu cinci etaje, dintr-un centru de afaceri din Bucuresti. Se opresc aproape toti la acelasi etaj si imediat ce ajung la birou incepe o zarva de nedescris.

In fiecare ora poarta fiecare cel putin zece conversatii telefonice cu clienti ai companiilor care si-au externalizat departamentele de suport catre call-centerul unde lucreaza. Iar ca ei sunt alti mai bine de 10.000 de oameni din toata tara, la care se adauga probabil inca pe atat din departamente interne de suport ale companiilor.

"Mai exact, sunt peste 100.000 de apeluri la care raspundem zilnic, fara sa le punem la socoteala pe cele preluate de robotul telefonic si care nu implica in mod neaparat interactiune umana", afirma Vladimir Sterescu, seful Computer Generated Solutions Romania (CGS). Aceasta este activitatea de zi cu zi din call-center, luand in calcul nu doar biroul din Bucuresti, ci si pe cel din Brasov, comparabil ca dimensiune si ca numar de angajati.

CGS este o companie de origine americana intrata pe piata din Romania in 2007, prin achizitia furnizorului de servicii de suport si relatii cu clientii Easy Call, pentru o suma estimata de surse din piata la aproximativ sase milioane de euro.

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecom,
telefoane,
clienti
/business-hi-tech/telecom/cati-bani-se-fac-din-ati-sunat-la-relatii-cu-clientii-6366315
6366315
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.