O nouă premieră mondială de la Samsung. Ce produs a lansat compania?

Autor: Florin Casota Postat la 23 martie 2018 211 afişări

Samsung a lansat în premieră ecranul 3D LED pentru cinema la Zurich din Elveţia. Prin introducerea pe piaţă a primului ecran 3D Cinema LED în cadrul cinematografului Arena Cinemas Sihlcity din Elveţia, Samsung Electronics îşi doreşte să schimbe tehnologia cinematografică tradiţională, transformând tehnologia bazată pe proiecţie într-una de domeniul trecutului.

O nouă premieră mondială de la Samsung. Ce produs a lansat compania?

Spre deosebire de cinematografele 3D standard, ecranul Samsung Cinema LED oferă o calitate superioară a imaginii, indiferent de locul pe care aceştia îl ocupă în sală, potrivit Samsung.

"Sperăm ca din ce în ce mai mulţi cinefili să poată experimenta ecranul Cinema LED, aşadar ne dorim să realizăm parteneriate cu cât mai multe cinematografe din întreaga lume", a declarat Seog-gi Kim, Vicepreşedinte executiv al Visual Display Business, în cadrul Samsung Electronics.

Ecranul integrează funcţia High Dynamic Range şi are o întindere de aproape 10,3 m, înălţime de 5,4 m şi aproape 9 milioane de pixeli. Ecranul are o rezoluţie ultra-sharp de 4K (4096 x 2160) şi are un nivel de luminozitate de aproape zece ori mai mare (146fL) decât standardul cinematografic obişnuit (14fL), potrivit companiei.

Introdus prima oară în luna iulie, anul 2017, ecranul Samsung Cinema LED a fost instalat în cinematografele din Seoul şi Busan (Coreea) şi Shanghai (China). Parteneriatul cu Arena Cinemas marchează prima implementare a ecranului Samsung Cinema LED în Europa şi este primul ecran 3D Cinema LED din lume.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.