Endava deschide un nou sediu şi va angaja peste 400 de oameni

Autor: Ioana Matei Postat la 27 februarie 2014 504 afişări

Compania de servicii IT Endava, ce are în prezent peste 1.500 de angajaţi la nivel de grup, a deschis un nou centru de dezvoltare în Skopje, capitala Macedoniei, unde intenţionează să angajeze 100 de oameni în următoarele 12 luni şi peste 400 de oameni în următorii patru ani.


Endava deschide un nou sediu şi va angaja peste 400 de oameni

Compania, cu sediul central în Londra şi birouri în Frankfurt, New York, Atlanta, Glasgow Oxford, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Chişinău, are un model de livrare de succes bazat pe combinarea competenţelor tehnice de nivel ridicat din Europa de Est cu expertiza în consultanţă şi livrare deţinute pe pieţele unde se află clienţii companiei.

Endava este în top 100 companii de externalizare de servicii, la nivel mondial, iar strategia de creştere a companiei se concentrează pe extinderea prezenţei în Europa de Est, prin dezvoltarea în continuare a centrelor de livrare existente şi prin deschiderea de noi sedii. Compania este şi unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT în România şi Moldova, unde are sedii în principalele hub-uri IT din regiune: Bucureşti, Chişinău, Cluj-Napoca şi Iaşi.

Angajaţii Endava sunt implicaţi în livrarea de soluţii IT pentru companii multinaţionale din domeniile financiar-bancar, asigurări, retail, telecomunicaţii şi media & publishing. Compania investeşte semnificativ în dezvoltarea profesională a angajaţilor săi, de la training-uri de nivel ridicat realizate în cadrul Endava University, până la programe dedicate pentru studenţi şi absolvenţi, derulate în toate sediile din Europa de Est.

Endava planifică o creştere anuală de 25% a numărului de angajaţi în cadrul centrelor de dezvoltare şi suport din România şi Moldova, unde deja lucrează peste 1.300 de oameni. În Macedonia, în următoarele 12 luni, Endava va recruta 100 de oameni în sediul din Skopje şi intenţionează să crească echipele astfel încât să ajungă la peste 400 de angajaţi în următorii 4 ani, ceea ce va reprezenta aproximativ 10% din numărul total de angajaţi la nivel de grup.

Macedonia este cunoscută ca fiind piaţa de IT&C cu cea mai rapidă creştere din regiunea adriatică. Cu 41% din populaţie având vârsta sub 30 de ani şi un număr tot mai mare de tineri cu studii superioare, procentul absolvenţilor în domeniul IT&C în Macedonia aproape s-a dublat în ultimii patru ani. În Skopje deja există o comunitate IT care numără circa 8.000 de specialişti. Universităţile locale înfiinţează facultăţi de informatică foarte bine cotate, iar prin cei 800 de noi absolvenţi IT pe an susţin creşterea rapidă a sectorului IT. Având zboruri directe din Londra şi conexiuni bune prin Viena şi Zagreb, şi aflându-se în fusul orar din Europa Centrală, Skopje are o amplasare foarte bună pentru colaborarea cu clienţi din Europa de Vest şi America de Nord.

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/endava-deschide-un-nou-sediu-si-va-angaja-peste-400-de-oameni-12158481
12158481
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.