Aşa ar putea arăta iPhone 5 (GALERIE FOTO)

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 14 mai 2012 71 afişări

Despre iPhone 5 se aude că va fi lansat undeva în cursul acestui an, un anunţ oficial fiind aşteptat în iunie, la conferinţa internaţională a dezvoltatorilor Apple.

Bazându-se pe ultimele zvonuri despre viitorul iPhone şi pe propriile intuiţii, un designer din Ohio pe nume Jon Fawcett a creat câteva imagini cu posibilul concept al telefonului, scrie site-ul de tehnologie Mashable.com. De pildă, unul dintre zvonuri se referă la faptul că iPhone 5 va fi confecţionat din LiquidMetal, un aliaj metalic uşor ca plasticul, dar rezistent ca aluminiul, graţie căruia telefonul va fi mai uşor şi va avea un profil mai subţire.

Conceptul sintetizat de Fawcett măsoară 4,14'' x 2,25'', are 7 mm grosime, un ecran multitouch de 4 inci, două camere (una de 10 MP în spate, cealaltă de 5 MP frontală pentru videochat), un procesor mai rapid şi capacităţi de comunicare wireless cu alte device-uri la distanţă de câţiva centimetri (NFC - near field communication), care permit, de pildă, folosirea lui ca portofel mobil cu care se poate plăti în magazine sau în sistemele de transport urban ori conectarea la reţele WiFi.

Cei de la Mashable precizează că Jon Fawcett nu are nicio legătură cu Apple, ci doar s-a bazat pe informaţiile care au circulat până acum şi pe propriul său simţ estetic. Fawcett a avut însă şi un interes personal - să-şi promoveze propriul proiect de design, denumit Une Bobine - cablul metalic flexibil pe care a montat telefoanele din imagini, gândit ca un accesoriu multifuncţional pentru iPhone.

Une Bobine, proiect proaspăt prezentat de Fawcett pe site-ul de crowdfunding Kickstarter.com, cu intenţia de a obţine o finanţare de 9.800 de dolari până la 15 iunie pentru a trece la producţia lui, poate susţine greutatea unui iPhone şi poate fi folosit ca încărcător, cablu de date pentru sincronizarea cu computerul şi suport pentru aşezarea telefonului în poziţia dorită în preajma utilizatorului, în maşină, în timpul convorbirilor prin FaceTime sau atunci când posesorul vrea să-l ţină nemişcat când face poze.

Sursa foto: Mashable.com

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/it/asa-ar-putea-arata-iphone-5-galerie-foto-9625381
9625381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.