Greşeala imensă făcută de un antreprenor. Cât a ajuns să valoreze compania pe care o fondase după ce a vândut-o pentru o sumă mult mai mică

Autor: Andra Stroe Postat la 07 august 2022 11070 afişări

Greşeala imensă făcută de un antreprenor. Cât a ajuns să valoreze compania pe care o fondase după ce a vândut-o pentru o sumă mult mai mică

Steve Huffman a învăţat pe propria piele lecţia dureroasă a neîncrederii în propriul business, vânzând prea repede site-ul Reddit, pe care îl fondase. El a ajuns totuşi unul dintre cei mai de succes tineri antreprenori americani, iar ideea sa valorează astăzi câteva miliarde de dolari.

Steve Huffman s-a născut pe 12 noiembrie 1983 în Warrenton, Virginia. Şi-a descoperit pasiunea pentru programare la vârsta de 8 ani, iar ulterior a ales să studieze informatica la Universitatea din Virginia, pe care a absolvit-o în 2005. În anii studenţiei, în timpul unei vacanţe de primăvară, el a condus, împreună cu Alexis Ohanian, un coleg de cameră, până în Boston, pentru a asculta un discurs ţinut de antreprenorul-programator Paul Graham.

Cei doi colegi au purtat la final o discuţie cu Graham, care i-a invitat să aplice la incubatorul lui de start-up-uri, Y Combinator. Ulterior, Huffman a fost venit cu ideea de a dezvolta My Mobile Menu, care iniţial avea scopul de a permite utilizatorilor să comande mâncare prin SMS. Ideea a fost respinsă, dar Graham le-a oferit ocazia de a găsi o altă idee pentru un start-up. În urma unei sesiuni de brainstorming, au fost acceptaţi în incubator şi, în 2005, cu ajutorul finanţării primite din partea Y Combinator, antreprenorii au lansat Reddit.

Audienţa site-ului a crescut rapid încă din primele luni. La doar un an distanţă, ei au vândut Reddit către Condé Nast, valoarea tranzacţiei fiind estimată la 10-20 de milioane de dolari. Ulterior, Huffman avea să declare că regretă vânzarea companiei, rezultatele start-up-ului depăşindu-i aşteptările. El rămas în Reddit până în 2009, în rolul de CEO. Ulterior, a petrecut câteva luni în Costa Rica, călătorind cu rucsacul în spate, iar la întoarcere a lansat site-ul de travel Hipmunk, împreună cu autorul şi devoltatorul de software Adam Goldstein, site finanţat, de asemenea, de Y Combinator. În 2011, Inc. l-a inclus pe lista 30 under 30, iar în 2020 revista Fortune l-a inclus pe lista 40 under 40, la categoria „tehnologie“.

În vara lui 2015 a preluat din nou rolul de CEO, setându-şi ca scop lansarea Reddit pe lista aplicaţiilor disponibile pe iOS şi Android, printre altele, şi instituind totodată o serie de îmbunătăţiri tehnice. Acum, antreprenorul trăieşte în San Francisco, California, este mentor pentru programatori în diverse tabere de codare şi este de asemenea trainer în cadrul unor cursuri online de dezvoltare web ale Udacity. Pe lista de hobby-uri a lui Steve Huffman se află nu doar tehnologia, ci şi dansul.

În 2020, Reddit a înregistrat venituri de 170 de milioane de dolari şi a ajuns la peste 30 de miliarde de vizualizări lunar. În vara anului trecut, businessul a fost evaluat la 10 miliarde de dolari. Averea antreprenorului este estimată în prezent la circa 10 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.