Cristian Dascălu: „Am luxul de a face ce îmi place”

Postat la 20 decembrie 2022 129 afişări

Cristian Dascălu: „Am luxul de a face ce îmi place”

Vârstă: 38 de ani

Funcţie: Partener/Managing Partner

Companie: GapMinder/Techcelerator

Număr de colegi aflaţi în subordine: 12

Valoare fond: 50 mil. euro


Ambiţia sau talentul - ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Ambele. Talentul e un dar nepreţuit, ajută mult în orice domeniu dar atunci când este susţinut de ambiţie, succesul este o consecinţă. Ambiţia şi perseverenţa sunt cele care ajută în evoluţie, care cuceresc culmile, care construiesc pe fundamentul generat de talent şi de pasiune.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?

Mai mult timp. Tot ce gândesc şi construiesc presupune timp, e un proces complex care creşte de la stadiul de idee la business din toate perspectivele. Sunt foarte puţine businessuri care explodează, cele mai multe presupun resurse notabile în toate planurile iar rezultatul apare în timp.

În ce loc te simţi cel mai fericit?

În ClujHub, pe munte şi în zone neexplorate. Hubul pe care l-am creat în centrul Clujului în ani - unul dintre cele mai mari din Europa, care îmi asigură cadrul optim în care gândesc şi creez, atât că vibe cât şi ca şi co-worker. Muntele şi verdele asociat este cadrul care mă încarcă şi mă inspiră.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

Fetiţa mea. În plan profesional, impactul businessurilor şi echipelor antreprenoriale ce le-am dezvoltat în Techcelerator şi ClujHub, rolul de partener în echipa GapMinder. În spatele acestor branduri sunt investiţii solide în plan emoţional şi resurse solide pe toate planurile: energie, timp, bani. Dacă e să fi învăţat ceva în anii pe care i-am petrecut în acest spaţiu, este să fiu recunoscător pentru ce am şi pentru ce mi se întâmplă. Am luxul să fac ce-mi place, alături de cine îmi place, să am oameni valoroşi în preajmă, să creez, să construiesc, să generez valoare aşa cum o înţeleg eu.

Ce te motivează?

Procesul de evoluţie. Să văd cum ia naştere ideea pe care am gândit-o, cum prinde contur, cum devine autonomă. Să creez şi să cresc echipe, să inspir, să motivez. Să generez dezvoltare durabilă, să fiu parte din proces, să susţin şi să fiu susţinut, să văd rezultatele muncii mele, ale echipei.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Rapiditatea digitalizării şi integrarea inteligenţei artificale în cât mai multe procese, sustenabilitatea planetei, distribuţia valorii în societate, fenomenul fake news alături de impactul social media în psihologia umană, starea de incertitudine vs preocuparea pentru mindfluness, încrederea în forţele proprii, educaţia STEM, o probabilă criză economică, inflaţia, natalitatea, reaşezarea actorilor în sfera geopolitică şi de securitate.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.