Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Platforma tehnologică Happening

Postat la 02 aprilie 2024 37 afişări

Diferenţiatorul companiei îl constituie propria platforma tehnologică, care a fost construită de la zero şi care livrează rezultate impresionante, potrivit reprezentanţilor grupului. În prezent, această platformă poate gestiona peste 100 de milioane de utilizatori, iar în zilele când sunt evenimente sportive de magnitudine, platforma poate susţine până la un milion de pariuri sportive plasate în interval de 24 de ore. Astfel, Happening inovează şi livrează proiecte de dimensiuni comparabile cu cele din Silicon Valley, având, în acelaşi timp, o mentalitate de start-up caracterizată de libertatea de inovare care se oferă echipelor.

Descrierea inovaţiei:

Happening a fost fondată în 2022, în urma unui amplu proces de fuziune între departamentele de tehnologie şi design de produs ale Superbet, start-up-urile croate de tehnologie Axilis şi Superology, precum şi compania belgiană de entertainment online Napoleon Sports & Casino. Compania care a rezultat operează acum ca o organizaţie unitară, cu peste 500 de angajaţi în Bucureşti (România), Zagreb (Croaţia), Londra (Marea Britanie) şi Aalst (Belgia). Într-un singur an, Happening s-a impus ca un adevărat lider, cu o tehnologie care poate gestiona proiecte de magnitudine, precum companiile din categoria Big Tech, şi demonstrând o atenţie constantă pentru calitatea experienţei pe care o au utilizatorii. Bruno Kovačić, fondatorul Happening şi chief technology officer (CTO) al Superbet Group, împreună cu Giuseppe Madonna, director general al Happening şi chief product officer (CPO) al Superbet Group, conduc compania. Echipa de management a Happening include lideri precum Sameen Jalal (VP engineering), Ivan Klarić (VP engineering), Alex „Jay” Bălan (chief information security officer) şi Tijana Kovačević, VP of People.

Elementul de noutate:

Platforma tehnologică create de Happening poate gestiona, simultan, un număr deosebit de mare de utilizatori şi poate susţine peste 1 milion de pariuri plasate în interval de 24 de ore.

Efectele inovaţiei:

Platforma tehnologică dezvoltată de Happening susţine activităţile comerciale ale Grupului Superbet în mai multe pieţe. În timp ce Happening continuă să investească în dezvoltarea propriei tehnologii, compania a reuşit să şi atragă lideri experimentaţi, care şi-au construit carierele la giganţii globali din domeniul tehnologiei, precum Amazon, Google, Adobe, Meta şi Bitdefender. Pentru 2024, Happening va continua să inoveze şi să-şi extindă echipele din Bucureşti, Zagreb, Londra şi Aalst.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.