Serviciul 112 ar putea fi intrerupt daca nu se gasesc bani pentru finantare

Postat la 30 noiembrie 2007 1 afişăre

Serviciul pentru apeluri de urgenta 112 ar putea fi intrerupt, in luna februarie a anului viitor, daca nu va fi rezolvata problema finantarii activitatii, a declarat, joi, directorul general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris

"Daca nu gasim resurse de finantare, inchidem serviciul 112, pentru ca nu vor mai fi bani pentru plata salariilor", a adaugat Opris.

Comisia Europeana a anuntat miercuri ca a inceput procedura de infringement impotriva Romaniei, pentru a se asigura ca numarul unic de urgenta 112 functioneaza corespunzator. Legislatia UE in materie de telecomunicatii impune statelor membre sa se asigure ca serviciile de urgenta sunt accesibile gratuit, formand numarul de urgenta unic european 112. Statele membre trebuie sa garanteze, de asemenea, ca operatorii de telecomunicatii furnizeaza serviciilor de urgenta informatiile privind localizarea apelantului pentru apelurile catre numarul 112, efectuate de pe telefoane fixe sau mobile.

Operat de STS, serviciul 112 a fost lansat in aprilie 2005, in urma unei investitii de 40 milioane de euro, si a avut ca furnizor principal compania suedeza Ericsson, care a livrat aplicatia software si echipamentul necesar conectarii centrelor de preluare a apelurilor si agentiile dispecer.

Mai multe detalii, aici

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
112,
Comisia Europeana,
sistem medical
/articolul-zilei/mediafax/serviciul-112-ar-putea-fi-intrerupt-daca-nu-se-gasesc-bani-pentru-finantare-1068200
1068200
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.