Vacanţe de lux: dai un ban, dar stai în faţă

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 19 mai 2012 41 afişări

Vacanţele de lux devin din ce în ce mai scumpe, ceea ce nu pare să-i deranjeze însă pe clienţi. Multe hoteluri de lux şi-au ajustat în ultima vreme preţurile pentru nivelul standard de confort spre echivalentul a 1.000 de dolari pe cameră.

Dacă în unele oraşe mari ale lumii, cum ar fi Londra sau Parisul, o cameră standard la un hotel de lux de renume a ajuns şi chiar a depăşit pragul de o mie de dolari, alte companii hoteliere din diverse puncte de atracţie turistică de pe glob vin puternic din urmă, scrie The Wall Street Journal. Unele dintre ele au în plan chiar deschiderea de complexuri de cazare noi unde să practice asemenea preţuri, încredinţate că nu vor fi ocolite de clienţi.

Motivul, aşa cum explică acestea, îl reprezintă faptul că turiştii cu dare de mână preferă să plătească cel puţin o mie de dolari pe cameră, dacă acest lucru le asigură confortul de a sta într-un hotel micuţ şi cochet, unde se pot relaxa fără a se călca pe picioare cu alte sute de turişti aflaţi în vacanţă. Hotelurile din această categorie le garantează, printre altele, celor care le trec pragul o privelişte superbă, personal numeros care să se îngrijească de toate nevoile lor, room service disponibil 24 de ore din 24 şi o diversitate de restaurante care în mod normal se pot găsi doar în complexurile mari, în care beneficiază însă de intimitatea pe care în altă parte nu o pot găsi.

Printre hotelurile exclusiviste de acest tip se numără, spre exemplu, cele ale Montage din Beverly Hills sau Deer Valley, Utah, iar în Europa Castello di Casole din zona Florenţei ori Hotel du Cap-Eden-Roc pe Riviera Franceză.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/vacante-de-lux-dai-un-ban-dar-stai-in-fata-9649558
9649558
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.