Un secol de extravaganţă în design (GALERIE FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 04 martie 2012 103 afişări

În încercarea de a promova designul modern austriac în rândul colecţionarilor amatori de obiecte de valoare, cea mai mare casă de licitaţii din Viena, Dorotheum, a pregătit o vânzare de piese de mobilier care au oferit imaginea unei Viene rafinate, unde creativitatea designerilor şi a arhitecţilor a fost mereu la mare preţ.

Printre articolele propuse, realizate între anii 1900 şi 2000, se găsesc un fotoliu din lemn de cireş realizat de arhitectul şi designerul Josef Frank în 1925-1926 şi o masă din anii '50 semnată Carl Auboeck, renumit pentru mesele sale confecţionate din trunchiuri de copaci. Pe lista exponatelor a figurat şi un candelabru ale cărui braţe închipuie razele soarelui, creat şi produs în anii '50 de firma J.T. Kalmar, ce a realizat şi corpurile de iluminat de la Opera şi Bursa din Viena.

Un secol de extravaganţă în design (GALERIE FOTO)

Cel mai scump obiect scos la licitaţia care a avut loc în această săptămână este un ceas cubic stradal din oţel, proiectat la 1906 de Emil Schauer şi montat la Stock im Eisen Platz, 1010, Viena, unde a stat până în 2007. Ceasul a fost evaluat la 12.000-13.000 de euro, iar preţul cu care s-a vândut a fost de 14.940 de euro.

Foto: Dorotheum

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
design,
Viena,
Austria,
mobilier,
licitatie,
istorie,
lux,
urban,
stil
/arta-si-societate/un-secol-de-extravaganta-in-design-galerie-foto-9368155
9368155
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.