Un artist român, apreciat în SUA pentru operele sale de artă realizate prin imprimare 3D - FOTO

Postat la 16 noiembrie 2013 133 afişări

Artistul român Ioan Florea, stabilit în Statele Unite ale Americii, a transformat un autoturism Ford din 1971 într-o operă de artă realizată prin intermediul tehnologiei imprimării 3D.

Un artist român, apreciat în SUA pentru operele sale de artă realizate prin imprimare 3D - FOTO

Cei care vor "să vadă viitorul" trebuie să meargă în studioul lui Ioan Florea din Shelbyville Lake, Illinois, scriu jurnaliştii de la The Huffington Post. Potrivit acestora, Ioan Florea a prelucrat modelul unui Ford Torino din 1971 cu ajutorul unei imprimante 3D şi al nanomaterialelor, în care a "încapsulat" automobilul.

Procesul de creare a unei opere de artă începe cu printarea în 3D a materialelor plastice, pe care le foloseşte ca prototipuri. Acestea sunt ulterior transformate în mulaje din răşină care, cu ajutorul nanometalelor - de la carbonat de calciu la dioxid de titan -, sunt transformate în sculpturi masive.

Mai mult pe www.mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/un-artist-roman-apreciat-in-sua-pentru-operele-sale-de-arta-realizate-prin-imprimare-3d-foto-11697524
11697524
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.