Sfârşitul crizei economice se îndepărtează din nou

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 16 noiembrie 2013 123 afişări

Economia Franţei s-a contractat în mod neaşteptat cu 0,1% în al treilea trimestru faţă de cel precedent, după ce crescuse cu 0,5% în trimestrul al doilea, confirmând astfel scepticismul agenţiei Standard&Poor's, care a retrogradat ratingul ţării cu câteva zile în urmă, de la AAA la AA, pe motiv că perspectiva de creştere economică nu s-a îmbunătăţit.

Sfârşitul crizei economice se îndepărtează din nou

Agenţia Standard&Poor's nota că şomajul ridicat subminează sprijinul populaţiei pentru noi măsuri de austeritate, iar programul de reforme al guvernului nu reuşeşte să stimuleze competitivitatea. Exporturile Franţei au scăzut cu 1,5% în al treilea trimestru, iar şomajul a ajuns la 11%, cel mai ridicat din ultimii 16 ani.

"Am avut un trimestru al doilea excelent şi ştiam că al treilea se va încheia aproape cu stagnare, aşa încât repet că vom avea în 2013 o creştere între 0,1% şi 0,2%", a replicat ministrul de finanţe Pierre Moscovici.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/sfarsitul-crizei-economice-se-indeparteaza-din-nou-11696976
11696976
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.