Teoria „cuplului“ in afaceri

Postat la 01 aprilie 2006 1 afişăre

Consultant pe probleme organizationale, specialist in dezvoltarea unor parteneriate interne, Stephen Dent spune ca, dintre toate strategiile de afaceri existente, nici una nu ofera recompense mai bogate, dar nici nu prezinta riscuri mai devastatoare decat parteneriatul.

TEORIA "CUPLULUI" IN AFACERI

Consultant pe probleme organizationale, specialist in dezvoltarea unor parteneriate interne, Stephen Dent spune ca, dintre toate strategiile de afaceri existente, nici una nu ofera recompense mai bogate, dar nici nu prezinta riscuri mai devastatoare decat parteneriatul. Autorul incearca sa ne invete care e cel mai sigur drum de la "eu" la "noi", cum putem sa ne identificam propriile abilitati parteneriale, cum sa le corectam si, apoi, sa le dezvoltam. Modelul original pe care autorul il dezvolta este cel al parteneriatului total: un plan care traseaza etapele evolutiei responsabilitatilor si relatiei, etape care apar in mod natural in toate parteneriatele. V-ati aflat vreodata in situatia de a nu avea incredere in partenerul de afaceri? Ati avut vreodata sentimentul ca partenerul va ascunde ceva? La toate aceste intrebari (dar si la multe altele) autorul va ofera solutii verificate si retete castigatoare.  

"Parteneriatul In afaceri" de Stephen M. Dent (Editura Curtea Veche) 

CARACATITA RUSEASCA

In tara tuturor posibilitatilor, gangsterii rusi au gasit cel mai fertil teritoriu pe care l-au visat vreodata. Sindicatele rusesti au ajuns,  doar in America de Nord, la un numar de circa treizeci, care opereaza in cel putin saptesprezece orase. Infiltrati in lumea afacerilor, a pietelor financiare, in cea a tranzactiilor imobiliare sau chiar a sporturilor, rusii au dat marea lovitura in domeniul furtului de bijuterii si se afla, potrivit lui Robert I. Friedeman, la originea celor mai mari fraude din istoria SUA in domeniul asigurarilor de bunuri materiale si medicale. Amploarea si vivacitatea caracatitei rusesti, "virtuti" care inca ii stupefiaza pe multi, sunt, insa, recunoscute oficial. La mijlocul anilor ‘90, fostul presedinte Boris Eltin spunea ca Rusia este "cel mai mafiot stat din lume" si o "superputere a crimei".  

"Mafia ruseasca invadeaza America"  de Robert I. Friedeman (Editura All)

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Teoria „cuplului“ in afaceri
/arta-si-societate/teoria-cuplului-in-afaceri-979274
979274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.