"Tanara tahitiana" a lui Gauguin se vinde la Sotheby's. Pret estimat: 10-15 mil. dolari

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 10 aprilie 2011 18 afişări

O sculptura de Gauguin cumparata ultima oara de un colectionar in 1961 pentru suma de 11.500 de lire sterline va fi repusa in vanzare de catre casa Sotheby’s in mai la New York.

Sculptura, care initial ar fi trebuit sa fie vanduta in noiembrie anul trecut, face parte din colectia creata de Gauguin in Tahiti. Neapreciate de catre critici la vremea expunerii lor la Paris, piesele colectiei aveau sa ajunga in mare parte in posesia unor muzee ca donatii, in prezent fiind considerate raritati.

Statueta care va fi vanduta de catre casa de licitatii Sotheby's poarta numele de "Jeune Tahitienne" (Tanara tahitiana), a fost realizata in jurul anului 1893 din lemn de tamanu si e cel mai bine reliefata dintre creatiile tahitiene ale artistului.

Sculptura va fi expusa la Londra inainte de a fi dusa la New York pentru vanzare, iar specialistii casei Sotheby's estimeaza ca, datorita raritatii, valoarea ei se situeaza intre 10 si 15 milioane de dolari.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/tanara-tahitiana-a-lui-gauguin-se-vinde-la-sotheby-s-pret-estimat-10-15-mil-dolari-8143846
8143846
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.