Shakespeare pentru toată lumea în Central Park

Autor: Daniela Stoican Postat la 25 august 2012 44 afişări

Newyorkezii s-au obişnuit de mult ca vara să meargă la piese de teatru gratuite în Central Park. Sub titulatura "Shakespeare in the Park", aici se joacă în perioada 23 iulie – 1 septembrie piese de Shakespeare şi nu numai. Totul e să prinzi unul din cele în jur de 1.800 de bilete care se distribuie în ziua spectacolului.

Cea mai recentă producţie a teatrului Delacorte din Central Park este musicalul "Into the Woods", în care joacă Amy Adams, iar Glenn Close dă vocea unui personaj, scrie New York Times. Viziunea fondatorului teatrului, Joseph Papp, a fost că "anumite lucruri nu pot fi transformate în marfă, iar cultura ar trebui să fie un astfel de lucru", după cum spune Oskar Eustis, directorul artistic al Public Theater, care produce spectacolele "Shakespeare in the Park".

De-a lungul timpului, pe scena teatrului Delacorte au urcat actori cunoscuţi precum Meryl Streep, Kevin Kline sau Al Pacino. Iar la aniversarea a 50 de ani a teatrului din iunie anul acesta Kevin Kline şi-a amintit cum şi-a făcut debutul în teatrul Delacorte în Richard al III-lea având rolul de a aduce o suliţă.

La teatru ajungi pe o cărare lină prin pădure, iar la intrarea în amfiteatru simţi că laşi lumea urbană în spate.

Scaunele nu sunt foarte confortabile, decorul de pe scenă pare de multe ori artificial, costumele croite cumva neglijent, dar poate tocmai această atmosferă de dulce nepăsare îi face pe actori să se simtă mult mai liberi aici. Şi chiar dacă se împiedică, au aerul de a spune "Vi se poate întâmpla şi vouă", iar spectatorii simt pe undeva că barierele dintre ei şi actori sunt uşor permeabile.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/shakespeare-pentru-toata-lumea-in-central-park-9958449
9958449
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.