Se vinde Steaua (FOTO)

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 09 iunie 2012 105 afişări

Casa Christie's de la Londra a înregistrat un record cu multă vreme în urmă, reuşind să vândă o pictură de Joan Miro pentru suma record de 27,2 milioane de dolari, deşi se aşteptase să obţină doar jumătate din această valoare.

Acum, casa Sotheby's se aşteaptă ca o altă operă a artistului să se adjudece pentru cel puţin 23 de milioane de dolari, scrie The Wall Street Journal. Lucrarea, intitulată "Tablou (Stea albastră)", din 1927, este una dintre cele mai cunoscute ale lui Miro, făcând parte dintr-o serie prin care artistul încerca să-şi transpună pe pânză trăirile subconştientului. Ea a fost expusă în Muzeul Naţional de Artă Modernă din Paris.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/se-vinde-steaua-foto-9726746
9726746
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.