Se caută antichităţi

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 16 octombrie 2016 218 afişări

Se caută antichităţi

Antichităţile chinezeşti se bucură de mare succes la licitaţii în ultima vreme, mai ales dacă provin din colecţii ale unor muzee ori ale un colecţionari particulari care le-au deţinut mulţi ani, scrie New York Times.

Un ceainic de secol XVIII, spre exemplu, s-a vândut recent la o licitaţie Sotheby’s pentru suma de 3,5 milioane de dolari, o vază smălţuită din perioada Kangxi (1662-1722) deţinută de Metropolitan Museum of Art din New York s-a vândut pentru suma de 2 milioane de dolari, iar un bol pentru ceai din perioada Dinastiei Song (1127-1279) provenit din colecţia unui colecţionar japonez s-a adjudecat pentru 11,7 milioane de dolari, aproape de zece ori mai mult decât se estima iniţial.

Cei dispuşi să plătească asemenea preţuri sunt în mare parte chinezi care doresc să readucă antichităţile în ţara lor de origine, urmaţi de americani şi japonezi.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.