Şase teme în trei seri

Postat la 17 noiembrie 2011 11 afişări

Artă tradiţională şi contemporană, piese decorative de epocă şi obiecte legate de vânătoare, echitaţie şi marinărie vor fi scoase la vânzare de casa Artmark în şase licitaţii tematice, pe 15, 16 şi 17 noiembrie, la Athénée Palace Hilton, de la ora 19.30.

Primele două licitaţii - Licitaţia Valori Tradiţionale şi Licitaţia de Artă Decorativă de Epocă -, din seara de 15 noiembrie, aduc în faţa iubitorilor de artă capodopere semnate de Nicolae Grigorescu, Ion Ţuculescu, Theodor Pallady, Camil Ressu, Horia Bernea, Constantin Piliuţă, precum şi o selecţie de obiecte de artă decorativă care amintesc de eleganţa vieţii din secolul trecut. Pictori români consacraţi se întâlnesc cu artişti reprezentativi pentru postmodernismul românesc şi cu cele mai recente nume ale artei contemporane - Dan Perjovschi, Dumitru Gorzo, Geta Brătescu, Iosif Kiraly, Teodor Graur -, pe 16 noiembrie, la Licitaţia Colecţiei Hrisanti Petresco şi Licitaţia de Postmodernism şi Contemporană. În plus, pe 17 noiembrie, Licitaţia de Cinegetică, Echitaţie şi Marinărie aduce în atenţia colecţionarilor accesorii tehnice, medalii, picturi, bijuterii şi alte obiecte pe tema celor trei preocupări. Licitaţia de Alb-Negru cuprinde lucrări de grafică ale unor artişti importanţi, consacraţi în primul rând ca pictori. Aproximativ 63,5% dintre operele şi obiectele puse în licitaţie au preţul de pornire situat sub 300 de euro.

de LAURA MITRAN

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
licitatii de arta,
piese decorative,
arta
/arta-si-societate/sase-teme-in-trei-seri-8981434
8981434
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.