Poveştile imigranţilor sub forma unor convorbiri telefonice

Autor: Loredana Frăţilă-Cristescu Postat la 30 iulie 2017 65 afişări

Devenite inutile odată cu răspândirea telefoanelor mobile, cabinele telefonice sunt din ce în ce mai rare, putând fi văzute mai mult în filme decât pe străzi, dacă nu cumva atrag atenţia unor artişti care decid să le includă în proiectele lor.

Poveştile imigranţilor sub forma unor convorbiri telefonice

Aşa au ajuns trei cabine telefonice să facă parte dintr-o instalaţie de artă din Duffy Square, capătul de nord al Times Square din New York, realizată de artistul american de origine afgană Aman Mojadidi. Lucrarea sa, intitulată ”Once Upon A Place“ (”A fost odată un loc“), prezintă poveşti ale imigranţilor sub forma unor convorbiri telefonice înregistrate pe care trecătorii curioşi le pot asculta.

Artistul şi-a dorit iniţial să amplaseze cabinele în diverse locuri din metropola americană, dar s-a hotărât în cele din urmă la Times Square datorită faptului că această piaţă este un spaţiu internaţional, fiind foarte cunoscută oamenilor din multe ţări.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.